Дніпропетровські лікарі лікують від плоскостопості за 7 хвилин

0
41

У лікарні Дніпропетровська медики навчилися протягом 7 хвилин позбавляти пацієнтів плоскостопості. Операції навчилися в Німеччині, а от імпланти для неї виготовляються вітчизняні, що дозволило суттєво зменшити вартість лікування.

Ліквідація плоскостопості – це не тільки можливість людям взуватися в звичайні босоніжки та чоботи, не боятися тривалого стояння на ногах та болю від фізичних навантажень. Ця вада призводить до комплексного ушкодження організму, зокрема, викликає деформацію суглобів та хребта.

Жодних неприємних відчуттів пацієнт під час операції не має. Лікарі кажуть: успіх операції – це мінімум часу, втрати крові і травм. Титанові імпланти підбирають точно за розміром. Вони кріпиться всередині стопи, а невдовзі пацієнти про них і не згадуватимуть.

Ортопеди обласної лікарні пояснюють, що в Україні немає статистики людей, котрі страждають від плоскостопості. Але їхнє дослідження у дитсадках засвідчило – ця патологія дуже поширена.

‘На тисячу чоловік десь від 600 до 700 хворих дітей. Це за нашими дослідженнями, котрі ми особисто проводили. Тобто 60-70% дітей хворі на той чи інший ступінь плоскостопості’, – розповів лікар ортопед-травматолог обласної лікарні ім.Мечникова Олег Лоскутов.

Як перемагати плоскостопість, дніпропетровські лікарі готові навчати колег з усієї України.

Джерело: Дніпроград

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here