В Дніпропетровську газопровід ремонтуватимуть за унікальною технологією

0
11

У Дніпропетровську проходить реконструкція однієї з головних газових магістралей міста. Частина газопроводу високого тиску по вулицям Сєрова та Ю.Словацького. Реконструкція цієї ділянки газопроводу проводиться за допомогою німецької технології, яка застосовується в Україні вперше. Особливістю такої технології є відсутність потреби у траншеї та можливість виконувати роботи під автодорогами з мінімальними перешкодами для дорожнього руху. Реконструкція цієї ділянки газової магістралі дозволить підвищити рівень безпеки газопостачання споживачам міста Дніпропетровська.

«Житлово-комунальне господарство – це сфера, яка напряму пов’язана з якістю життя людей. Тому влада зацікавлена у впровадженні на Дніпропетровщині найсучасніших, інноваційних технологій. Ми одночасно ведемо кілька проектів з газифікації, модернізації газових мереж, розвитку водопостачання», – сказав голова облдержадміністрації Дмитро Колєсніков під час виїзної наради.

Газопровід високого тиску ДУ 500 мм по вул. Сєрова та вул. Ю.Словацького збудований та введений в експлуатацію у 1957 році – на початку газифікації міста. Цей газопровід з’єднується дюкерним переходом та проходить через ріку Дніпро. У 2011 році було прийняте рішення модернізувати ділянку газопроводу протяжністю 1137 м.

«Реконструкція мереж газопостачання – це інвестиція в безпеку газового господарства і в якість газопостачання. Безпека і якість – головні критерії, за якими ми сьогодні оцінюємо модернізацію об’єктів житлово-комунальної сфери. На Дніпропетровщині вперше в Україні використовується унікальна технологія реконструкції газопроводу», – сказав Дмитро Колєсніков.

Була обрана сучасна німецька технологія – протягання полімерно-кевларового рукаву у середині існуючого газопроводу. Ця технологія єдина безтраншейна технологія, що дозволяє відновити ділянку газопроводу діаметром 500 мм єдиним рукавом без додаткових з’єднань. Також ця технологія дозволяє виконувати роботи під автодорогами мінімально змінюючи режим їхнього звичайного функціонування та негативний вплив на навколишнє середовище й існуючу міську інфраструктуру.

Реконструкцію газопроводу проводить ПАТ «Дніпрогаз» за власні кошти. Орієнтовна вартість об’єкту – близько 11 млн грн. Як доповів губернатору голова правління ПАТ «Дніпрогаз» Юрій Френкель, роботи з реконструкції газопроводу по вулицям Сєрова та Ю.Словацького у Дніпропетровську проводяться у 5 етапів:

• вибір технології відновлення,

• виконання проектних робіт,

• відеоінспекція ділянки газопроводу,

• підготовка внутрішньої поверхні газопроводу.

• безпосередньо виконання робіт з відновлення ділянки газопроводу.

Наразі триває 4-й етап реконструкції, під час якого виконуються роботи з підготовки внутрішньої поверхні газопроводу.

На першому етапі у 2011 році аналітичною групою підприємства проведено аналіз сучасних світових технологій, методів проведення реконструкцій трубопроводів та проведено їх техніко-економічні розрахунки.

Другий етап складався з розробки технічних умов та вибору організації, яка виконає проектні роботи. На третьому етапі у 2012 році розроблено технічне завдання та проведено відеообстеження вищезазначеного газопроводу.

А п’ятий заключний етап роботи – це безпосередньо санація газопроводу полімерно-кевларовим рукавом типу ‘PRIMUS LINE”. Реконструкція цієї ділянки газової магістралі дозволить забезпечити безаварійне газопостачання споживачів міста Дніпропетровська.



Dnepr.com





ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here