53 тисячі вступників бажають навчатися у Дніпропетровську

0
27

53 тисячі вступників бажають навчатися у Дніпропетровську

На Дніпропетровщині триває вступна кампанія: станом на 15 липня 2013 р. до вищих навчальних закладів І-IV рівнів акредитації подано 53 тис. 50 заяв від вступників. Можливістю електронного вступу до ВНЗ ІІІ-IV рівнів акредитації скористалися 18 тис 255 абітурієнтів.

Найбільше заяв від абітурієнтів, які бажають отримати освіту у вищому навчальному закладі ІІІ-IV р.а., надійшло до Дніпропетровського національного університету ім. О.Гончара (14293), Національного гірничого університету (7332), Криворізького національного університету (4897), Національної металургійної академії України (4771).

‘Висока активність абітурієнтів свідчить про те, що нове покоління Дніпропетровщини справді цінує можливість отримати якісну освіту, яку надають провідні внз області, – зазначає губернатор Дмитро Колєсніков. – Це – один з важливих результатів регіонального проекту ‘Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти’, який створює чітку і послідовну систему навчання та підготовки та постійного поглиблення знань нового покоління. Адже саме величезний інтелектуальний потенціал дозволяє Дніпропетровщині утримувати провідні позиції серед регіонів країни та досягати важливих результатів у розвитку економіки, науки та високих технологій, у залученні інвестицій та створенні сучасної інфраструктури»

За дорученням губернатора Дмитра Колєснікова для забезпечення злагодженого та ефективного проведення вступної кампанії Департаментом освіти і науки облдержадміністрації запроваджені виїзди до вищих навчальних закладів, під час яких проводяться перевірки роботи приймальних комісій. Крім того, у Департаменті створена приймальня громадян (Дніпропетровськ, вул. Свердлова, 70, кім. 318, 3 поверх) та регіональна гаряча лінія «Вступна кампанія 2013 року» – тел. (056) 770 82 42.

Станом на 15 липня 2013 року на регіональну гарячу лінію «Вступна кампанія 2013 року» з питань вступу до ВНЗ звернулися 12 громадян, одна особа звернулася особисто до регіональної оперативної приймальні. Серед питань, які піднімають заявники – умови вступу до внз для учасників олімпіад, правила прийому осіб, що мають пільги при вступі, нарахування додаткових балів, надання цільових пільгових державних кредитів, проведення спецперевірки для абітурієнтів, які вступають на військові спеціальності, строки проведення вступної кампанії.

Треба зазначити, що звернення та заяви від громадян щодо порушень у ході вступної кампанії не надходили.

Вступна кампанія до вищих навчальних закладів триватиме до 31 липня 2013 р.


Dnepr.com



ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here