В Павлограді відбулося чергове слухання по справі ІЛ 76

0
27

В Павлограді відбулося чергове слухання по справі ІЛ 76

В принципі, сьогоднішнє засідання можна описати декількома фразами:

Генерал-майор

Раніше не судимий

Близько 15-ти нагород

Не розумію, в чому мене обвинувачують.





В Павлограді відбулося чергове слухання по справі ІЛ 76



Сьогодні в Павлограді знову слухали справу по ІЛ-76. В сухому залишку наразі:

– Кримінальна справа за поданням прокуратури за ч.3 ст. 425 КК України (Недбале ставлення до військової служби, вчинене в умовах воєнного стану або в бойовій обстановці, санкція від 5 до 8 років),

– Цивільний позов від ГВПУ про відшкодування 28 737 081 грн. на користь Міністерства оборони. В таку суму експерти оцінили літак та майно, що знаходилося в ньому.

– Позов в інтересах потерпілих про відшкодування моральної шкоди. Відповідачі: генерал-майор Назаренко, Генштаб, Антитерористичний центр при СБУ, Казначейство України. В позові заявлена сума 500 тисяч гривень. Наразі до справи долучено 37 позовних заяв.

Минулого разу цей позов був тільки проти Назаренка, ми поцікавилися в адвоката потерпілих, Віталія Погосяна, чому додалися відповідачі: ‘А тому що пан Назаренко не сам прийшов і сів у крісло. Хтось його підвищував, хтось же й мав контролювати його дії і бездіяльність та відповідати за наслідки.

Тим паче, сам обвинувачуваний своєї провини не визнає і каже, що взагалі не розуміє, в чому його звинувачують’ – відповів нам адвокат.

Натомість авдвокат обвинувачуваного звернувся до суду з клопотанням про витребування з ГПУ витягу з ЄРДР про ведення слідчих дій за певний проміжок часу, бо попередня відповідь була для захисту незрозумілою та забезпечення його підзахисному права на захист.

Клопотання на даний час не розглядалося, суд призначив наступне засідання на 20 січня, 10:00.

В Павлограді відбулося чергове слухання по справі ІЛ 76



Нагадаємо, 14 червня 2014 року, незважаючи на повідомлення розвідки про загрозу теракту, з летовища Дніпропетровська в бік Луганська направилися три транспортні літаки. Один з них, другий, був збитий терористами за допомогою ПЗРК ‘Ігла’. На борту перебували 40 бійців 25-ї повітряно-десантної бригади та 9 членів екіпажу. Всі загинули на місці.



Dnepr.com

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here