Містян закликають взяти участь у виборі проектів-переможців

0
35

Пам’ятаєте страшні слова ‘партиципаторний бюджет’, з якими подекуди не могли впоратися обранці на сесіях міської ради? Зараз ми вам покажемо, що це таке і як воно працює.



‘Бюджет участі демократичний процес, який надає можливість кожному жителю брати участь в розподілі коштів місцевого бюджету через створення проектів для покращення міста та/або голосування за них.

Будь-який житель міста може подати проект, повязаний з покращенням життя в місті, взяти участь у конкурсі, перемогти в голосуванні і спостерігати за тим, як його проект реалізують в рамках бюджету 2017 року’ – зазначається в описі проекта.



Подавати проекти та голосувати за них можна на спеціально створеному ресурсі. Будьте уважними, до голосування допускаються тільки дніпряни з відповідною реєстрацією.



Загалом кожна особа має чотири голоси, які може віддати за ‘великі’ (до 600 000 грн) та ‘малі’ (до 200 000 грн) проекти по два на кожну категорію.



Теми проектів найрізноманітніші – від утеплення фасаду будинку та купівлі пуантів для танцівників до створення ІТ-шкіл. Наразі подано 118 великих проектів і 177 малих, за які загалом проголосувало 6 309 осіб. На реалізацію проектів-переможців за рік планують витратити не менше ніж 16 000 000 грн.



Інтерфейс ресурсу дуже простий і інтуїтивно зрозумілий, реєстрація не складна, тож заходьте, читайте і беріть участь в житті міста.



Dnepr.com

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here