На Дніпропетровщині проходить зимовий чемпіонат України з плавання

0
69

На Дніпропетровщині проходить зимовий чемпіонат України з плавання

«На цих змаганнях Дніпропетровщина представлена сильними та талановитими спортсменами. Я бажаю вам нових перемог та встановлення нових рекордів. Нехай на спортивній арені з’являться нові зірки, які прославлятимуть ім’я рідної Дніпропетровщини», – сказав губернатор Дмитро Колєсніков та додав: «Популяризація та розвиток спорту стає невід’ємною частиною життя нашого суспільства. В області відкриваються спортивні майданчики, модернізується спортивна інфраструктура, постачається нове обладнання та спортивний інвентар. Спортивні школи, гуртки та секції випускають все більше і більше видатних спортсменів. Плаванню як виду спорту велику увагу приділяє Уряд». Зокрема, у 2013 році на Дніпропетровщині в школах діяла програма по навчанню дітей плаванню, яка приводилась в кращих басейнах міст Дніпропетровська, Дніпродзержинська та Кривого Рогу.

Змагання триватимуть по 22 березня 2013 року і проходитимуть у Дніпропетровську в Палаці водних видів спорту ‘Метеор’. Загалом у змаганнях беруть участь близько 400 спортсменів з України Казахстану, Росії, Молдови. Серед них такі видатні спортсмени як: наш земляк призер чемпіонату світу та Європи Андрій Говоров, чемпіонка світу та Європи Дарина Зевіна, бронзовий призер чемпіонату Європи Сергій Фролов, чемпіон світу та призер чемпіонату Європи – рекордсмен Європи Ігор Борисік, призери чемпіонату Європи Анна Дзеркаль, Юрій Єгошин, Валерій Димо.

Учасники змагань: Молодіжний склад: дівчата 1997 – 1998р.н., юнаки 1995 – 1996р.н. Дорослі: жінки 1996р.н. старші, чоловіки 1994р.н. і старші.

Час проведення : Попередні запливи відбудуться 19-22 березня 2013р. о 10.00

Фінальні запливи відбудуться 19-22 березня 2013р. о 17.00.

Головний суддя змагань суддя Міжнародної категорії – Оганес Мкртчан.

Довідка:

Наразі у Дніпропетровській області плаванням займається понад 9 тис спортсменів, з якими працює 185 тренерів. У 2012 році в області було підготовлено 14 майстрів спорту України, 36 – кандидатів у майстри спорту України та 95 спортсменів 1 розряду з плавання. 30 спортсменів Дніпропетровської області входять до складу збірної команди України з плавання.

За підсумками спортивного року федерація плавання Дніпропетровської області посіла ІІ місце в рейтингу з олімпійських видів спорту України.


Dnepr.com

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here