На Дніпропетровщині розпочалася повномасштабна посівна кампанія

0
69

На Дніпропетровщині розпочалася повномасштабна посівна кампанія

На Дніпропетровщині розпочалися повноцінні весняно-польові роботи. У найближчі 10 днів в області буде посіяно ярий ячмінь, горох, овес – загалом близько 235 тис га. У кінці квітня розпочнуть сіяти овочі, кукурудзу та соняшник, у травні – гречку. В цілому весняно-польові роботи, які закінчаться наприкінці травня, охоплять в регіоні 1 млн 220 тис га. Про це повідомив в.о. директора департаменту агропромислового комплексу та розвитку сільських територій Дніпропетровської облдержадміністрації Вадим Удовицький.

Вадим Удовицький зазначив, що наразі на Дніпропетровщині встановилася сприятлива для початку весняно-польових робітпогода – середньодобова температура перевищила +5 градусів Цельсія. Цього року посівна кампанія буде проведена у найбільш стислі строки – для цього область забезпечена необхідними матеріальними ресурсами у достатній кількості (закуплене зерно, мінеральні добрива, дизельне паливо, готова до використання сільськогосподарська техніка).

«Ми витримаємо ті терміни, які дадуть нам можливість у майбутньому отримати максимальний врожай», – сказав в.о. директора департаменту.

У найближчі 10 днів на Дніпропетровщині буде посіяно більше 215 тис га ярого ячменю,понад 9 тис га гороху і 6,5 тис га овса. У кінці квітня аграрії розпочнуть сіяти овочі (близько 85 тис га), кукурудзу (357 тис га) та соняшник (411 тис га), у травні – гречку (10 тис га).

Весняно-польові роботи в області закінчаться у травні та в цілому охоплять 1 млн 220 тис га.

Нагадаємо, що раніше вобласті вже були зроблені пробні посіви ярого ячменю – це 17,9 тис га. Крім цього, восени минулого року в регіоні були посіяні та успішно перезимували озимі культури – 671 тис га.

Вадим Удовицький підкреслив, що в районах області за завданням губернатора Дмитра Колєснікова провідні науковці Дніпропетровського державного аграрного університету, Інституту сільського господарства, а також аграрії провели моніторинг посівів.

«Експерти з’ясували, що жоден гектар вже зроблених посівів не загинув. Це вже дає нам великий оптимізм у плануванні врожаю 2013 року», – зауважив в.о. директора департаменту.

Також він наголосив, що на Дніпропетровщині завершується підживлення озимих культур. Мінеральними добривами обробили понад 500 тис га полів.



Dnepr.com



ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here