Цього року в Покровській кінноспортивній школі буде збудовано новий закритий манеж для конкуру

0
60

Цього року в Покровській кінноспортивній школі буде збудовано новий закритий манеж для конкуру

Кінна школа у Покровському районі бере свій початок ще з 1970 року з секції, яка була створена при колгоспі «Перемога». Саме у той рік на Покровському стадіоні було проведено чемпіонат України з кінного спорту, і аграрії загорілися ідеєю навчати своїх дітей кінній їзді. Вже з перших років свого існування школа зарекомендувала себе як справжній лідер у цьому спорті – у 1971 році вихованець школи Леонід Сергієнко став чемпіоном України. З тих пір юні спортсмени Покровської кінноспортивної школи неодноразово ставали чемпіонами країни, у складі збірної України завойовували призи на міжнародних турнірах.

За понад 40 років свого існування технічна база школи значно застаріла, приміщення потребують реконструкції. Минулого року у рамках соціального партнерства з ТОВ «Україна» було капітально відремонтовано північне крило кінноспортивної школи, де знаходяться стайні для 20 коней.

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков під час наради з реконструкції кінної школи наголосив, що одна із складових гармонійного виховання дитини – це залучення її до зайняття спортом. Особливу увагу вихованню молодого покоління приділяє Президент України Віктор Янукович. В рамках нової соціальної ініціативи Президента України «Кожній дитині – всебічний розвиток» по всій Україні встановлюються нові спортивні майданчики, розширюється мережа спортивних секцій, реконструюються спортивні комплекси.

Цього року також будуть продовжені роботи з реконструкції Покровської кінної школи – комплекс отримає новий закритий манеж для конкуру (для подолання перешкод верхи на коні).

«Кінний спорт – це не просто спортивне виховання дитини. Це уроки спілкування з природою, турботи, це розвиток почуття відповідальності перед своїм вихованцем. І для 50-ти нинішніх учнів цієї школи на все життя сформується особливий світогляд і особливе ставлення для оточуючого світу», – сказав Дмитро Колєсніков.

Основною діяльністю Покровської ДЮКСШ є кінний спорт, оздоровча, фізична підготовка дітей, підлітків та молоді. Основна увага у школі приділяється гармонійному розвитку особистості, фізичній підготовці, зміцненню здоров’я дітей, підлітків, молоді, розвитку їх обдарувань та здібностей.


Dnepr.com

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here