Щоб діти були щасливими, дорослим потрібно дати їм можливість створити диво

0
15

Щоб діти були щасливими, дорослим потрібно дати їм можливість створити диво

За дорученням голови облдержадміністрації Дмитра Колєснікова його перший заступник Анатолій Крупський відкрив виставку. Він зазначив, що тут зібрані справжні дива, створені дітьми, які роблять світ кращим, гарнішим та яскравим. Тут представлено декоративно-вжиткове мистецтво та традиційні народні промисли: твори, виконані у техніці Петриківського розпису, вироби з писанкарства, декоративного мистецтва, народні ляльки, виготовлені з використанням аутентичних елементів та прадавніх символів.

Обласна дитячо-юнацька виставка декоративно-вжиткового мистецтва та традиційних промислів «З Україною в серці» проводиться Дніпропетровським обласним дитячо-юнацьким кіноцентром «Веснянка». Її мета – виявлення та підтримка творчо обдарованих дітей та молоді, популяризації народних промислів і традицій. У цьому році для участі у виставці надіслано 545 робіт, які виконали більш ніж 300 авторів. З них для експозиції відібрано 224 роботи юних митців, переможцями визнані 96 дітей з Дніпропетровська, Дніпродзержинська, Новомосковська та Дніпропетровського району.

«Роботи наших юних майстрів, які можна побачити на виставці «З Україною в серці», справді вражають, – зазначив губернатор Дмитро Колєсніков. – Вони виконані майстерно з точки зору техніки, в кожну з них вкладено часточку душі та яскраві емоції авторів».

Талановиті діти – це завтрашній день Дніпропетровщини та всієї України, підкреслив губернатор, і їх підтримка – один з ключових пріоритетів для влади. Саме тому Президент України Віктор Янукович проголосив 2013 Роком дитячої творчості. А Соціальні ініціативи Глави держави передбачають створення широких можливостей для розвитку для кожної дитини в нашій країні.

На Дніпропетровщині розширюється мережа гуртків та секцій, центрів позашкільного виховання.

«Щоб діти були щасливими, дорослим потрібно дати їм можливість створити диво. Ці дива зібрані сьогодні тут – на виставці «З Україною в серці», – підкреслив Дмитро Колєсніков.

Експозиція декоративно-вжиткового мистецтва та традиційних промислів є однією з найцікавіших форм естетичного виховання молоді, зазначив керівник регіону: «Це єднає сучасне підростаюче покоління з багатими культурними традиціями минулого нашої Вітчизни. Дуже важливо, що в сучасному суспільстві нове покоління цінує, зберігає та розвиває культурні традиції свого краю».

Перший заступник губернатора Анатолій Крупський зазначив, що в області відроджується традиція Петриківського розпису, яка невдовзі має всі шанси увійти у перелік нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО. «Саме так, спираючись на унікальне підґрунтя вітчизняної культури та традицій, якими захоплюється увесь світ, та повною мірою враховуючи сучасні тренди та передові технології, Дніпропетровщина динамічно розвивається та рухається вперед», – сказав Анатолій Крупський.

Виставка «З Україною в серці» відкрита для відвідувачів, тому кожен мешканець Дніпропетровщини має можливість побачити зроблені юними майстрами народні іграшки, ляльки, зразки Петриківського розпису, писанки, що відображають розмаїття нашого краю.

Експозиція буде працювати у приміщенні музею «Літературне Придніпров’я» (Дніпропетровськ, пр.Карла Маркса, 64) до 20 травня.

Довідка:

На Дніпропетровщині створені всебічні умови для розкриття та розвитку творчих здібностей дітей та юнацтва. Доброю традицією стали творчі конкурси та виставки, що проводяться в області. Зокрема – конкурс юних літераторів, художників, композиторів «Собори наших душ», Всеукраїнський дитячо-юнацький фестиваль екранних мистецтв «Молоде кіно України», виставки «Знай і люби свій рідний край», «З Україною в серце». Проводяться також фольклорно-етнографічні експедиції «Звичаї, обряди та традиції мого краю», «До народних джерел», за результатами яких видається унікальний альманах фольклорно-етнографічних матеріалів Дніпропетровської області «Калита».



Dnepr.com



ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here