Віктор Янукович, Олександр Вілкул та Дмитро Колєсніков заклали у фундамент нової арени Євробаскету-2015 капсулу з посланням нащадкам

0
36

Віктор Янукович, Олександр Вілкул та Дмитро Колєсніков заклали у фундамент нової арени Євробаскету-2015 капсулу з посланням нащадкам

Президент України Віктор Янукович, Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул та голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков заклали у фундамент багатофункціональної арени, яка будується до Євробаскету-2015 у Дніпропетровську, капсулу з посланням нащадкам. Це один із перших об’єктів в Україні, будівництво якого розпочато у рамках підготовки до Євробаскету-2015. Нова сучасна багатофункціональна арена буде вміщувати до 10 тисяч глядачів. Зал арени можна буде трансформувати в залежності від потреби під змагання більш ніж зі 100 видів спорту. Вартість проекту орієнтовно складає близько 500 млн грн. Після завершення чемпіонату арена стане тренувальним майданчиком для дитячо-юнацьких спортивних шкіл.

«Президентом України Віктором Федоровичем Януковичем було урочисто закладено капсулу у фундамент багатофункціональної спортивної арени для проведення фінальних змагань чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу. На цій спортивній арені будуть виховані майбутні чемпіони та ‘зірки’ спорту, множитимуться видатні спортивні традиції. Нехай кожне наступне покоління гордиться здобутками своїх попередників та пам’ятає свою історію, яку творили в ім’я України», – йдеться у посланні.

Нова арена, яка будується у Дніпропетровську, розрахована та 10 тис глядацьких місць. Тут пройдуть напівфінальні змагання Євробаскету-2015. Після завершення будівельних робіт об’єкт буде представляти собою одноповерхову будівлю округлої конфігурації діаметром 98 м, висотою 30 м і площею забудови 7985 кв. м.

«2012 рік був для України з точки зору спорту показовим. Ми взяли участь в Олімпійських іграх в Лондоні, де показали хороші результати, успішно провели Євро-2012 і добре зарекомендували себе на Паралімпіаді. 2013 є своєрідним іспитом для нас. У цьому році в Україні відбудеться Чемпіонат світу з художньої гімнастики, Чемпіонат Європи серед юнаків з легкої атлетики та серед юнаків з баскетболу. Своєрідним іспитом для нас є і підготовка до «Євробаскет-2015». Сьогодні ми закладаємо капсулу під будівництво багатофункціональної арени», – сказав Віктор Янукович.

Як повідомив Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул, уже передбачено фінансування всіх робіт зі спорудження спортивної арени. За його словами, завершення будівництва заплановано до кінця наступного року.

Після завершення чемпіонату арена стане тренувальним майданчиком для дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Зал арени можна буде трансформувати в залежності від потреби під змагання більш ніж зі 100 видів спорту. Також у приміщенні арени будуть передбачені приміщення для проведення конференцій, розміщення преси, спортсменів, офісні приміщення та ресторан. Вартість проекту орієнтовно складає близько 500 млн грн.

Наразі на будівельному майданчику ведуться земляні роботи, підготовчі роботи для влаштування паль та переносяться зовнішні мережі.

Також на Дніпропетровщині для забезпечення спортсменів, які братимуть участь у Євробаскеті-2015, тренувальними майданчиками буде капітально реконструйований палац спорту «Метеор» та збільшена кількість глядацьких місць в ньому до 6 тисяч.

У Дніпродзержинську буде збудована нова тренувальна база, формат якої дозволить тренуватися баскетболістам, а також волейболістам, гандболістам, тенісистам та командам із міні-футболу. По завершенню Євробаскету-2015 база стане тренувальним майданчиком для дитячо-юнацьких спортивних шкіл.

З метою підготовки інфраструктури для прийому вболівальників буде збудовано новий термінальний комплекс та капітально реконструйовані злітно-посадкові смуги Дніпропетровського аеропорту, продовжиться розвиток існуючої інфраструктури. Зокрема, будівництво та капітальна реконструкція доріг області.

Довідка: У 2015 році Україна буде приймати фінальний турнір Чемпіонату Європи з баскетболу. Ця подія входить у п’ятірку найбільших спортивних змагань світу та посідає друге місце в Європі. Євробаскет-2015 буде проходити у шести містах України. Зокрема, Дніпропетровщина завдяки своїй розвиненій спортивній, транспортній та готельній інфраструктурі виборола право приймати півфінальні змагання чемпіонату.


Dnepr.com

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here