У Дніпропетровську близько 2 тисяч медичних працівників зі всієї області взяли участь в «Естафеті здоров’я»

0
41

У Дніпропетровську близько 2 тисяч медичних працівників зі всієї області взяли участь в «Естафеті здоров’я»

У Дніпропетровську під гаслом «Медики за здоровий спосіб життя» вже вп’яте пройшла спортивна акція «Естафета здоров’я». У заході, присвяченому Дню медичного працівника, взяли участь команди лікувально-профілактичних закладів Дніпропетровщини та їх вболівальники. Загалом – близько 2 тисяч медичних працівників області. Також в рамках акції на площі перед Театром опери та балету всі бажаючі змогли швидко і безкоштовно пройти низку діагностичних досліджень та отримати консультації досвідчених лікарів.

За дорученням губернатора Дмитра Колєснікова учасників та гостей акції «Естафета здоров’я» привітав заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Анатолій Крупський. Він підкреслив, що Президент України Віктор Федорович Янукович визначає покращення якості надання медичних послуг одним з пріоритетних напрямків державної політики.

«Для цього в Дніпропетровській області була розпочата модернізація охорони здоров’я, в рамках якої вже закуплено безпрецедентну кількість медичного обладнання та автотранспорту, збільшилася зарплата медпрацівників, проводяться ремонти в амбулаторіях. Це вже дало помітні результати у покращенні якості медичної допомоги,– підкреслив він. – Разом із цим, захворювання можна попереджати, дотримуючись здорового способу життя та займаючись спортом. Про це сьогодні нагадали мешканцям області самі лікарі, але не сухими настановами, а власним прикладом».

В забігу «Естафети здоров’я» взяли участь 12 команд, до складу яких увійшли 80 медичних працівників. Ще близько 1900 медиків вітали своїх колег на декількох етапах естафети. Учасників супроводжувала команда велосипедистів. Після завершення естафети розпочалися конкурси для лікарів, під час яких вони продемонстрували свою професійну майстерність.

«Здоровий спосіб життя допомагає попередити цілу низку захворювань, зберегти фізичне та психологічне довголіття, підвищити працездатність. Статистика свідчить про те, що лише третина мешканців України систематично займається спортом, – розповіла директор департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Гінзбург. – Вже п’ятий рік поспіль медики регіону проводять акцію «Естафета здоров’я». Ми впевнені, що яскравий захід, який став справжнім святом для лікарів та їх пацієнтів, з кожним разом заохочує все більше мешканців області до занять спортом, правильного харчування та здорових звичок».

Також під час акції всі бажаючі могли швидко та безкоштовно виміряти артеріальний тиск, глюкозу крові, внутрішньоочний тиск, вагу тіла, пройти флюорографічні обстеження, дерматоскопію, обстеження на ВІЛ-інфекцію. Крім того, проводилися безкоштовні ультразвукові дослідження у дітей. Тим людям, результати обстежень яких показували відхилення від норми, лікарі надавали консультацію та направляли до медичних закладів області для подальшої діагностики та лікування.


Dnepr.com

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here