На Дніпропетровщині пройде дитячий чемпіонат з футболу «Шкіряний м’яч»

0
51

На Дніпропетровщині пройде дитячий чемпіонат з футболу «Шкіряний м’яч»

Змагання відбудуться з 20 по 22 червня на стадіоні «Молодіжний парк» (вул. Набережна Заводська, 53а, район жилмасиву «Червоний Камінь»).

Дніпропетровськ представлятиме команда «Парус» ЗОШ №54 (тренери Борис Афанасьєв, Дмитро Трикоз). Вони виграли обласні змагання у цій віковій групі. Нагадаємо, минулого року «Парус» виступав на всеукраїнських змаганнях в Одесі і посів тоді 5 місце.

«Для кожної дитини повинні бути забезпечені щасливе дитинство та гармонійний розвиток. Проведення таких заходів, як дитячий футбольний матч «Шкіряний м’яч», допомагає покращувати фізичну підготовку, розвивати духовний і культурний потенціал дітей», – наголосив губернатор Дмитро Колєсніков.

Цього року після довгої перерви – Дніпропетровськ отримав право проведення фінальних змагань всеукраїнського турніру клубу «Шкіряний м’яч» серед дітей 2001 року народження.

«Шкіряний м’яч» одне з найстаріших дитячих змагань. Турнір був започаткований ще в радянські часи за ініціативою Льва Яшина і підтриманий молодіжною комсомольською організацією.

Перший розіграш відбувся у 1964 році. У Дніпропетровську фінальні змагання проводилися лише одного разу у далекому 1976-му.

«Всебічна підтримка гармонійного фізичного виховання молоді, активна пропаганда здорового способу життя, розбудова спортивної інфраструктури є одними з головних завдань, визначених нашим Президентом Віктор Федоровичем Януковичем», – підкреслив керівник регіону Дмитро Колєсніков.

За жеребом команди будуть розподілені на дві групи, в яких кожна проведе три матчі (одна гра у четвер і дві у п’ятницю). В заключний день учасники турніру проведуть стикові поєдинки за 7-е, 5-е, 3-є і 1-е місця.

Окрім визначення найкращої команди у перший день відбудуться змагання з елементів техніки футболу (жонглювання м’ячем, удари на дальність та точність).

Довідка:

Час початку змагань:

20 червня, четвер – 17:30

21 червня, п’ятниця – 9:30

22 червня, субота – 9:30

За довгу історію змагань через турніри «Шкіряний м’яч» пройшло багато майстрів футболу різних поколінь: Олег Блохін, Олег Романцев, Федір Черенков, Валерій Карпін, Андрій Шевченко, Юрій Жирков, Алан Дзагоєв, Андрій Ярмоленко, Євген Коноплянка та багато інших. Сподіваємось, що пройде деякий час і хтось з учасників нинішнього турніру теж стане справжнім майстром шкіряного м’яча.


Dnepr.com

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here