В Дніпропетровській області знайдено фугасні авіаційні бомби

0
109

В Дніпропетровській області знайдено фугасні авіаційні бомби

1 липня о 12:45 до служби порятунку 101 надійшло повідомлення про невідомі знахідки, виявлені у лісосмузі на території села Любимівка Дніпропетровського району.

На місце події прибула оперативна група ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області, яка ідентифікувала знахідки як вибухонебезпечні предмети часів Великої Вітчизняної війни в кількості 48 одиниць, серед них 2 фугасні авіаційні бомби ФАБ-500 та ФАБ-250.

29 артилерійських снарядів було вивезено та знищено на полігоні.

Інші 17 одиниць артилерійських снарядів калібру 152 мм та авіабомби заплановано знешкодити на сьогодні.

За висновком фахівців піротехнічної групи ГУ ДСНС в області знайдені фугасні авіаційні бомби заборонено транспортувати з місця знахідки. З цього приводу було скликано районну комісію з питань ТЕБ та НС яка прийняла рішення знешкодити авіабомби на місці їх виявлення. У зв’язку з цим, фахівцями комісії визначено небезпечну зону ураження яка становить в радіусі 1,5 км та тимчасове відведення на безпечну відстань мешканців вулиць, що підпадають під зазначену небезпечну зону. Силами МВС та територіальної громади здійснено адресний обхід та оповіщення мешканців відповідних будинків.

Співробітниками ДСНС та міліції було виставлено оточення уздовж периметру небезпечної території, екіпажами ДАЇ перекрито шляхи під’їзду до місця проведення піротехнічних робіт. До операції знешкодження залучені також фахівці газової служби, електричних мереж та медичної сфери.

О 15:00 виявлені боєприпаси знешкоджено. На місці події проведено обстеження прилеглих територій – інших небезпечних предметів не виявлено.

Всього до операції залучалося від підрозділів ГУ ДСНС в області 7 одиниць техніки та 25 чоловік особового складу.

Головне управління ДСНС України у Дніпропетровській області


Dnepr.com

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here