В Дніпропетровську відбудуться хресні ходи, в рамках святкування 1025-річчя Хрещення Київської Русі

0
19

В Дніпропетровську відбудуться хресні ходи, в рамках святкування 1025-річчя Хрещення Київської Русі

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, у рамках святкування 1025-річчя Хрещення Київської Русі з 7 липня по 13 липня 2013 року у Дніпропетровській єпархії Української Православної Церкви на території м. Дніпропетровська буде здійснюватися хресний хід з іконою ‘Собору всіх святих воїнів”.

Також з 10 по 13 липня 2013 року буде здійснюватися хресний хід з мощами святого рівноапостольного князя Володимира. У зазначений період мощі перебуватимуть у Свято-Троїцькому кафедральному соборі м. Дніпропетровська.

Хресний хід пройде по обласних центрах і великих містах України: відвідає 25 міст, і завершиться у Києві 22 грудня 2013 року – у храмі Всіх святих воїнів (парк «Перемога»).

Рух хресної ходи із ковчегом з мощами 12-ти святих воїнів відбувається за наступним маршрутом:

17-20 червня – круглий стіл з головами ветеранських організацій України та Києва,

21 червня (віддання Вознесіння, перед вечірньою) – 22 червня (Троїцька батьківська субота) – початок хресного ходу. Молебень і перебування ковчега в Трапезному храмі Києво-Печерської Лаври,

24 червня (День Святого Духа, перед Літургією) – перенесення ковчега хресним ходом у Свято-Воскресенський Афганський храм.

Дніпропетровську область, на території якої діють три єпархії, хресний хід зі святинями відвідає двічі:

• с 7 по 13 липня – Дніпропетровськ,

• с 27 жовтня по 2 листопада – Кривий Ріг.

У Дніпропетровську урочиста зустріч святині відбулась у неділю 7 липня у Свято-Троїцькому кафедральному соборі вранці перед Божественною літургією. Додаткова інформація на сайті eparhia.dp.ua .

Широке святкування річниці врегульоване на державному рівні, Указом Президента «Питання організації та проведення заходів з відзначення в Україні 1025-річчя хрещення Київської Русі» від 21 січня 2013 року, № 34/2013.

Як повідомлялось раніше, на Дніпропетровщині широко відзначатимуть 1025-ту річницю Хрещення Русі. В регіоні відкриваються нові храми, встановлюються поклонні хрести, проводиться реконструкція та благоустрій площ та скверів біля соборів, проводяться духовні лекції, фестивалі та конкурси.


Dnepr.com



ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here