«24 години українською» – на Дніпропетровщині відзначать Міжнародний день рідної мови

0
172

Розмовляй українською 24 години – таку акцію організують у Дніпропетровську, Кривому Розі та Новомосковську. Її проведуть 21 лютого, коли світ відзначатиме день рідної мови.

Про це розповів голова Дніпропетровської обласної молодіжної ради Сергій Кривогуз.

Протягом останнього року мешканці Дніпропетровщини вкотре довели, що вони справжні патріоти. Проте, більшість людей тут розмовляє російською, хоча рідною вважає саме українську мову. Перейти у повсякденному житті на українську їм заважає відсутність практики, звичка, яка сформувалася протягом багатьох років, можливо, просто не вистачає поштовху до цього. Акція дозволить не лише обєднати однодумців протягом однієї доби, а й може для когось стати цим поштовхом. І, можливо, людей, які розмовляють українською, на Дніпропетровщині стане більше, – сказав Кривогуз.

Також в ТЦ Пассаж активісти пропонуватимуть заповнити анкету людям, які захочуть говорити українською. Учасники анкетування отримають синьо-жовту стрічку і зобовязання говорити рідною мовою протягом доби.

Таке ж анкетування проведуть і в кількох вишах Дніпропетровска.

Ми будемо просити учасників залишити свої контакти, щоб потім з’ясувати, які проблеми і курйозні випадки, пов’язані з мовою, виникли у них в цей день, – сказав голова проектного відділу Дніпропетровського обласного молодіжного ради Максим Ліушан.

Джерело: dneprpost.com.ua

Dnepr.com

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here