На вокзалі бажаючі могли пройти експрес-тест на ВІЛ

0
143

На вокзалі бажаючі могли пройти експрес-тест на ВІЛ

В Дніпропетровську на залізничному вокзалі була проведена акція до Всесвітнього дня боротьби з ВІЛ/СНІДом: благодійний фонд Віртус спільно з Альянсом громадського здоровя, Державною адміністрацією залізничного транспорту України та Профспілкою залізничників і транспортних будівельників України організували безкоштовне тестування всіх бажаючих на ВІЛ. В заході взяли участь більше 20-ти спеціалістів, працювали три точки забору крові для проведення аналізів. Як наголосили працівники БФ Віртус, важливим є не стільки саме тестування, а дотестова та післятестова консультація.

На вокзалі бажаючі могли пройти експрес-тест на ВІЛ

Тест є доволі точним, більше 99% вірогідності правильного результату, але люди, які його проходять, в будь-якому разі потребують делікатного до себе ставлення. Дотестова консультація включає в себе пояснення можливих джерел інфікування, а також певна психологічна підготовка людини до того, що з ВІЛ життя, звісно, зміниться, але не припиниться – розповів Дмитро Чехов, медичний консультант, лікар БФ Віртус.

Під час сьогоднішньої акції було протестовано 120 осіб, виявлено лише один позитивний результат.

На вокзалі бажаючі могли пройти експрес-тест на ВІЛ

На сьогодні ми вибрали місце не випадково. Велике занепокоєння у нас викликають бійці АТО, яких доволі багато на вокзалі. Не секрет, що перебуваючи в зоні бойових дій, не всі дотримуються безпечної поведінки, є ризик інфікування під час поранення та транспортування. А через те, що і за мирного часу в Донецькій області була найскладніша ситуація з ВІЛ/СНІДом, це справді викликає тривогу – поділилася з журналістами Олена Полухінських, координатор БФ.

На вокзалі бажаючі могли пройти експрес-тест на ВІЛ

Під час консультування перехожих працівники Віртусу методичними матеріалами щодо захворювань на ВІЛ/СНІД, гепатит С, туберкульоз та хвороби, що передаються статевим шляхом.

Подібні акції з залученням мобільної лабораторії для громадян, які не належать до групи ризику, проводяться близько 5 разів на рік, слідкуйте за анонсами.

Загалом було протестовано у 5-ти містах 544 особи. Із них 17 осіб виявилися ВІЛ-позитивними.

Dnepr.com

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here