В Дніпрі відбудеться Фестиваль Рівності

0
60

В Дніпрі в наступну суботу говоритимуть про невидимих людей. Хто це такі, редакція dnepr.com вирішила поцікавитися в однієї з організаторок Фестивалю Рівності, Вікторії Наріжної.

На Фестивалі буде всього потрошку. Організатори (Інсайт – прим.) не обмежували регіональні осередки тематикою, тому ми на місці мали змогу обрати теми, які є актуальними саме для нашого міста. В Дніпрі буде представлена дискусія про людей з обмеженою мобільністю, переселенців з акцентом на переселенках жінках, які несуть відповідальність не тільки за себе, а і за дітей, будуть історії домашнього насильства з рекомендаціями правозахисників щодо протидії, приїдуть дівчата з Невидимого батальйону – це жінки в АТО. Щодо ЛГБТ тематики. Так, вона є. Але в рамках показу фільму 9 історій камінауту з подальшим обговоренням. Ми не збираємося це приховувати, адже говорячи про дискримінованих людей зробити одних рівнішими за інших це нонсенс.

З основних задач фестивалю організаторки виокремлюють дві. 1. Зробити видимими невидимі групи, розвінчати міфи. Наприклад, є стійке уявлення, що люди з обмеженою мобільністю живуть в своєму болісному і хворобливому світі і потребують доступності лише в лікарні і державні заклади. Але це зовсім не так. Вони ходять в кіно, розважаються з друзями, пють пиво, слухають рок-концерти. 2. Намітити майданчик для співпраці і взаємопідтримки дискримінованих груп, спробувати прийти до колективного вирішення гострих питань.

Але проблема постала там, де її не мало б бути. Узгоджене приміщення для проведення Фестивалю (Центральна міська бібліотека, доступна для людей з обмеженою мобільністю) раптово зникло. Як пояснюють організатори, після публікації в регіональному виданні статті з заголовком В Днепре проведут гей-парад завідуюча бібліотеки зателефонувала і в різкій формі відмовила надати заздалегідь узгоджене приміщення для проведення Фестивалю.

Наразі тривають переговори, на звязок вийшли представники інших майданчиків Дніпра, але в них є велика проблема з доступністю для людей в інвалідних візках. Одначе координаторки фестивалю налаштовані провести подію в будь-якому разі, навіть якщо дискутувати доведеться на сходах міськради.

Dnepr.com

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here