Для ПХЗ та Південмашу виділили гроші на утилізацію ракетного палива

0
8976


Одні з найбільших державних підприємств області – Павлоградський хімічний та Південний машинобудівний заводи – отримають кошти на програми утилізації ракетного палива. Загалом – 148,5 млн грн з держбюджету. Відповідне рішення ухвалив Кабмін, повідомив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.

«Про гостру необхідність фінансування програм утилізації ракетного палива на Південмаші та ПХЗ говорили ще в березні – на виїзному засіданні Комітету ВР України з питань економічного розвитку у Дніпрі. Нині Кабмін прийняв рішення про виділення коштів. Це дуже важливо для всієї області та в цілому України, адже недофінансування могло призвести до техногенної катастрофи. Дякую Кабінету Міністрів, Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку, всім депутатам, які опікувалися цим питанням», – сказав голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.

ПХЗ отримає 133,4 млн грн, Південмаш – 15,1 млн грн, додав очільник області.

«Розвиток промислових гігантах регіону для мене – пріоритет. Економічний стан підприємств моніторить департамент економічного розвитку ОДА. Зокрема, погашення заборгованості по заробітній платі на Південмаші», – сказав Олександр Бондаренко.

На Павлоградському хімічному заводі зберігається тверде ракетне паливо, на Південмаші – рідке, або гептил. Це вибухонебезпечні речовини. Неправильне їх зберігання або зупинка утилізації можуть призвести до масштабної техногенно-екологічної катастрофи у Дніпропетровській та сусідніх областях.

Ссылка на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here