Як Дніпропетровщина відзначає 30-річчя Незалежності України

0
48

Дніпропетровщина відзначає День Незалежності України. Урочистості проходять в усіх куточках області. У Дніпрі на площі біля облдержадміністрації зібралися представники 86 громад. Влаштували святковий ярмарок та концерт. Про це йдеться на офіційному сайті Дніпропетровської облдержадміністрації. До 30-річчя Незалежності України у Дніпрі до пам’ятника молодому Т.Г. Шевченку поклали квіти.На площі біля ОДА народні умільці проводять майстер-класи, продають власні вироби та смаколики.

«Сьогодні свято єднання, і ми із задоволенням долучилися. Привезли смаколики. Організували стіл достатку, цікаву фотозону», – розповіла учасниця ярмарку Вікторія Гордієнко із Вишнівської громади.

Українські захисники пройшли ходою від Алеї Героїв до Музею АТО. Ветерани, військові, волонтери пронесли центром Дніпра величезний синьо-жовтий стяг. Цій традиції вже 5 років.

Окрім цього, Дніпровські музеї на честь Дня Незалежності запрошують на безкоштовні виставки. Це Національний історичний музей імені Дмитра Яворницького та музей «Літературне Придніпров’я». Про це повідомляється на Facebook-сторінці «Національний історичний музей імені Дмитра Яворницького». Сьогодні кожен бажаючий може прийти в Національний історичний музей, за адресою проспект Дмитра Яворницького, 16 і відвідати наступні експозиції та заходи: з 11 до 16:30 безкоштовна виставка «Шлях до Незалежності: основні віхи державності; з 11 до 17:30 безкоштовна виставка «Схід Незалежності» в Музеї АТО; о 12:00 концерт патріотичної пісні на музейній майданчику під відкритим небом.

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here