На Дніпропетровщині розкрадали бюджетні гроші на ремонті військової техніки

0
29

У Дніпропетровській області зловмисники налагодили механізм розкрадання бюджетних коштів на ремонті військової техніки. Вигравши тендер Міноборони на 58 млн грн, зловмисники ставили вживані деталі замість нових.За даними слідства, організаторами «схеми» були місцеві підприємці. Вони домовилися зі службовцями одного з військових представництв області, що дозволило їм виграли тендер на ремонт військової техніки. При чому документи на участь були підроблені: адже «підприємці» не мали ні дозволів, ні приміщення, ні матеріально-технічної бази для таких робіт.Загальна сума тендеру на ремонт військової автомобільної техніки складала 58 млн грн.Тендер відбувався у вересні 2021 і вже за місяць ділки встигли освоїти 30% його коштів. Про це повідомляє СБУ у Дніпропетровській області.

“За результатами обшуків, проведених на території Дніпропетровської та Полтавської областей, у тому числі, і за адресами розташування військових баз, встановлено, що зловмисники в орендованому приміщенні розбирали вживану техніку на деталі. Згодом їх реставрували та встановлювали на бойову техніку під виглядом нових. Для «легалізації» вказаного протиправного механізму укладали фіктивні угоди з підконтрольними суб’єктами підприємницької діяльності на нібито поставку нових запчастин. «Відремонтовану» таким чином техніку відправляли до зони проведення ООС”, – йдеться у повідомленні відомства.


Наразі планується проведення експертиз та повідомлення за їх результатами зловмисникам про підозру за ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Тривають слідчі дії для встановлення усіх обставин та кола причетних до оборудки осіб.

Ссылка на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here