На ж/м 12 квартал у Дніпрі ремонтують покрівлі, ліфти та під’їзди

0
58


У Дніпрі триває модернізація житлового фонду. Роботи проводять по всьому місту, у тому числі й у віддалених районах, як-то на ж/м 12 квартал. Так, наприклад, по вул. Інженерній, 4 зробили ремонт під’їздів: замінили вікна, побілили стіни. Також біля будинку зробили відмостки, аби дощова вода не підмивала фундамент. Про це повідомили в прес-службі Дніпровської міської ради.

«У трьох під’їздах замінили вікна, облаштували відмостку. Відмостка і раніше була, але вона вже застаріла і через це опади потрапляли до підвалу. Відмостка убезпечує будинок від цього та від руйнування фундаменту», – розповів головний інженер обслуговуючого підприємства Олександр Степаненко.

Для того, аби в їхньому будинку зробили ремонт, мешканці Інженерної, 4 звернулися до міського голови Бориса Філатова.

«Дуже задоволений ремонтом. Я мешкаю у будинку з 1979 року і це вперше на моїй пам’яті такі роботи проводяться. Завдяки новим вікнам у під’їзді взимку буде тепліше, а влітку тепер можна провітрювати», – розповів мешканець будинку Євген Ющенко.

А от по вул. Гладкова, 43 в одному з під’їздів провели поточний ремонт ліфту.

«Була замінена станція керування ліфтом, проводка по всій шахті, замінена кабіна, створки на п’яти поверхах, замінені канати. Тобто усі ланцюги безпеки були замінені. У будинку, в основному, мешкають пенсіонери. Ліфту більше 25 років, з ним нічого не робили, тож дуже часто бували якісь поломки. Ми ремонтували, але за кілька днів усе повторювалося. Тепер щонайменше п’ять років ліфт не потребуватиме ремонту», – розповів головний інженер ліфтової компанії Єгор Шевченко.

Капітально відремонтували покрівлю на пр. Богдана Хмельницького, 127. Стара постійно протікала, на що скаржилися місцеві мешканці. Як розповів Олександр Степаненко, тут замінили старе шиферне покриття на нове, з сучасних матеріалів, встановлена гідроізоляція – усе на загальній площі близько 1500 кв. метрів. Також на будинку були встановлені зливи для дощової води.

Гарантія на матеріали, які використовувалися для ремонту – 30 років. Всього у 2021 році у Дніпрі заплановано відремонтувати 125 покрівель, 60% робіт вже зроблено, а завдяки економії коштів, до списку вдалося додати 7 будинків.

У місті планується повністю замінити 38 ліфтів. «Зараз департамент опікується капітальним ремонтом покрівель, скоро перейде до капремонтів ліфтів. Обслуговуючі компанії роблять поточні ремонти ліфтів, відмосток, під’їздів, сантехсистем, електропостачання. Планується, що обслуговуючі компанії проведуть поточні ремонти у 500 під’їздах», – розповів представник департаменту житлового господарства ДМР Єгор Худяков.

Ссылка на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here