Не йдіть до церкви на Великдень: священники Дніпра просять вірян дотримуватися карантину

0
243


Дніпровські священники дотримуються карантину, відтак просять і своїх прихожан дослухатися до порад лікарів та влади залишатися вдома під час пандемії коронавірусу. Представники Православної Церкви України закликають вірян не відвідувати храми під час Великодніх свят. Про це йшлося у пресцентрі телеканалу “Відкритий” на зустрічі з протоієреєм Православної Церкви України Дмитром Поворотним.

“Великдень – одне з найбільших свят усіх християн. Його завжди відзначають по-особливому. Проте цього року, через пандемію коронавірусу, яка панує у світі, формат святкування дещо змінився. Церква відділена від держави. Але і священники і віряни – це громадяни України. І ми маємо виконувати рішення влади. Крім того, ми піклуємося про прихожан наших церков, про їхнє здоров’я та життя. Саме тому рішенням Священного синоду було прийнято рішення про зімни у святкуванні Великодня,” – говорить отець Дмитро.

Так, синод постановив та закликає вірян долучатися до Богослужіння в онлайн режимі. Якщо є потреба у сповіді та причасті, то це можна зробити в індивідуальному порядку, впродовж тижня, заздалегідь домовившись зі своїм духівником.

“Що стосується освячення пасок та святкових страв. Наші священники з благословіння єпископа Дніпровського та Криворізького Симеона та навіть він сам, вже почали освячувати паски на виробництвах та у торгівельних мережах. Це все робиться для того, щоб віряни залишалися вдома та уникали великого скупчення людей. Сама ж Пасхальна служба відбуватиметься силами братії церкви, без присутності прихожан”, – розповів отець Дмитро.

Проте, якщо людина не дотримувалася посту, то освячена паска чи ні – не має значення, пояснює священник. Адже освячення святкових страв – це благословіння на те, щоб розговітися та закінчити піст.

Dnepr.com

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here