Перехід на індивідуальне опалення: у Дніпрі 1004 багатоповерхівки відключать від центрального опалення

0
130

У Дніпрі 1004 багатоквартирних будинки планово відключатимуть від системи центрального опалення після встановлення індивідуального опалення. Таке рішення ухвалили депутати міськради під час чергової сесії 28 липня.

Останні півтора року, через відповідну постанову Кабінету Міністрів, міська рада перестала видавати дозволи на встановлення індивідуальних приладів опалення. Нині було обрано низку будинків, де люди зможуть встановити автономне опалення.

Крім того, внутрішньобудинкові котельні у цих домах досягли граничного строку експлуатації та потребують капітального ремонту. За новими державними будівельними нормами котельні мають виноситися за межі домів – це потребує значних капіталовкладень.

«Йдеться про одно-триповерхові будинки. Зараз вони сплачують тариф набагато вищий, ніж мешканці, наприклад, дев’ятиповерхівок. Якщо у висотних будинках оплата за квадратний метр становить близько 30 грн, то у одно-триповерхівках може становити 100 грн. А після зміни ціни на газ у цьому опалювальному сезоні вони можуть зіткнутися із тим, що вартість за 1 кв. м становитиме не менше ніж 120 грн. Аби позбавити їх такого високого тарифу, а також дати змогу людям регулювати температурний режим, і ухвалили сьогоднішнє рішення. І головне: без тепла не залишиться жоден будинок!» – зазначив заступник міського голови Михайло Лисенко.

Усі без винятку мешканці отримають дозвільні документи на встановлення індивідуального опалення та проєктну документацію. Тим, хто не має заборгованостей за теплопостачання, дадуть з міського бюджету компенсацію, яка дозволить покрити витрати на встановлення індивідуального опалення. Ті ж, хто не сплачував вчасно, – отримають лише усі необхідні документи, без компенсації.

Передбачається, що перехід на автономне опалення триватиме 1-2 роки.

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here