Рекорди Дніпропетровщини 2021 року

0
123

Рекорди Дніпропетровщини 2021 року:

Найдовший млинцевий рулет із сирною начинкою

Аби виготовити найдовший млинцевий рулет із сирною начинкою завдовжки 20 метрів, четверо кухарів спочатку протягом двох днів пекли маленькі млинці. Потім у парку Шевченка протягом двох годин їх розкладали та намазували начинкою. І тільки після цього склали у рулет. Після фіксації рекорду млинець розрізали та пригостили усіх охочих, пише suspilne.media

Перетягування самоскида

У Кривому Розі, на майданчику гірничотранспортного цеху Північного гірничо-збагачувального комбінату, вісім стронгменів встановили новий національний рекорд з перетягування самоскида. Навантажений самоскид із загальною вагою 293 тонни зрушили з місця за 53,78 секунди й протягнули 44 сантиметри.

Розмальовка площею сто квадратних метрів

У рамках фестивалю «Фарби міста» юні художники міста взяли участь у створенні найбільшої розмальовки. Цільну картину розмальовки розрізали на 104 частини. Кожну з них розфарбовували діти. До встановлення рекорду долучилися 130 вихованців творчих шкіл міста. Після вимірювання розмальовка становила 10 метрів 10 см заввишки та 9 метрів 90 см завширшки.

Наймасовіше виконання пісні

У Кривому Розі зафіксували наймасовіше виконання пісні «Хай живе вільна Україна». Пісню виконали 750 співаків та 15 баяністів не тільки з Дніпропетровщини, а й з Київської, Кіровоградської, Полтавської областей. Рекорд зафіксували у категорії «Масові заходи мистецтва» – найбільший зведений хор, який заспівав пісню «Хай живе вільна Україна».

Найбільша мапа Дніпропетровщини з натурального зерна

Викладачі та учні Західно-Дніпровського центру професійно-технічної освіти створили мапу області з 17 видів зерна. Розмір мапи – 3,1 метра на 2,1 метра, на ній відтворено 7 районів області. Над мапою трудилися місяць 10 викладачів та учнів, а використали 65 кг зерна, деяке навіть прийшлося докуповувати.

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here