У Дніпрі відновлять чотири історичні годинники

0
49

Депутати Дніпровської міської ради затвердили програму відновлення годинників. Відповідне рішення ухвалили під час чергової сесії 28 липня. Програма передбачає відновлення трьох фасадних годинників та одного наземного, які мають історичну цінність для міста. Про це повідомили в прес-службі Дніпровської міської ради.

Перший розташований на будівлі Міської Думи (нині коледж культури та мистецтв), яку було зведено у 1901-1903 роках. Вона розташована на перехресті просп. Дмитра Яворницького та вул. Виконкомівської. У 1912 році на споруді встановили електричний годинник з музикою, циферблат мав нестандартну квадратну форму та арабські цифри. З 80-х годинник не працює.

Другий годинник – на Будинку мисливців (вул. Старокозацька, 33), який було побудовано у 1914-1915-х роках у стилі модерн.

Третій фасадний годинник відновлять на будинку № 102 по просп. Дмитра Яворницького.

Четвертий (наземний) раніше був розташований на перехресті просп. Дмитра Яворницького та вул. Січових стрільців. Він хоч і «молодший» за фасадні годинники, але вже з десяток років не працює. Його збудують наново.

Як зазначають у департаменті житлового господарства Дніпровської міськради, відновлення цих годинників – не лише збереження історичної цінності міста, а й підвищення туристичної привабливості. Одне з завдань, яке стоятиме перед підрядною організацією, – збереження автентичності з використанням сучасних матеріалів.

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here