У Дніпрі затримали торговців метамфетаміном

0
223

Працівники внутрішньої безпеки НПУ викрили осіб, які виготовляли та збували на Дніпропетровщині метамфетамін у великих розмірах. Про це повідомили в пресс-службі Національної поліції.

Спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ та слідчими ГУНП області затримано організатора злочинного бізнесу. Перевіряється можлива причетність окремих співробітників поліції до протиправних дій зловмисників.

Інформація щодо діяльності у регіоні осіб, які займаються злочинами, пов’язаними з незаконним обігом наркотиків, була одержана Дніпропетровським управлінням Департаменту внутрішньої безпеки. Під час перевірки встановлено, що до злочинної діяльності причетні мешканці Дніпра віком 28-37 років.

Організатор залучив до справи рідного брата та ще кількох осіб, з якими налагодив виготовлення та розповсюдження психотропної речовини – метамфетаміну. Відомо, що брат лідера виготовляв товар в одному із сіл області.

Збували психотропну речовину зловмисники у великих розмірах – 1,5 кілограми за тиждень. Ціна 1 грама – 700-800 гривень.

Встановлено, що 37-річний ватажок наркодилерів наразі був одним з “головних” у регіоні по розподілу метамфетаміну.

За матеріалами внутрішньої безпеки військовою прокуратурою Південного регіону України було розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України, яке згодом передано до слідчого управління ГУНП у Дніпропетровській області.

Отримавши ухвалу суду, оперативники Дніпропетровського управління ДВБ, Управління стратегічних розслідувань у Дніпропетровській області ДСР НПУ та слідчі поліції ГУНП, за підтримки бійців поліції особливого призначення, провели 10 санкціонованих обшуків за місцем мешкання фігурантів наркогрупи та за адресами збуту.

Під час заходів у організатора злочинного бізнесу виявили сліп-пакети з кристалічною речовиною та згорток з подрібненою речовиною, попередньо — метамфетамін та марихуана. У його автомобілі виявлено майже 95 тисяч гривень, чорнові записи, мобільні телефони та посвідчення, схоже на службове посвідчення працівника поліції, а також кілька державних номерних знаків. Сам транспортний засіб, номери на якому не співпадали із зазначеними в техпаспорті, доставили на арештмайданчик.

Ще в одного активного учасника групи вилучено 62 тисячі гривень, зброю, засоби, призначені для вживання наркотиків та посвідчення, схоже на поліцейське.

На теперішній час в порядку ст. 208 КПК України затримано лідера наркодилерів. Готується оголошення йому підозри та обрання запобіжного заходу. Після експертиз будуть проведені подальші слідчі дії.

Санкція ч. 2 ст. 307 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 10 з конфіскацією майна.

Dnepr.com

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here