Студент із Вінниці створив інноваційний гаджет для бійців АТО

0
21

19-річний вінницький студент Дмитро Кривий створив багатофункціональний пристрій для бійців АТО, схожий на годинник. Він розробляв його зі сподіваннями, що із часом такими розробками користуватимуться українські військові.

Компас, навігатор, графічний пейджер із можливістю передачі інформації – усе це вміщається у звичайному годиннику, створеному вінницьким винахідником.

Тут графічний екран має досить хороше розширення, аби відобразити графіку, карту чи місце знаходження – сказав Дмитро.

Від початку пристрій створювався як армійський проект. Зараз Дмитро з однодумцями шукають спонсорів які б могли підтримати дану ініціативу і сподівається, що його розробка буде широко використовуватися в українському війську.

Власник годинника зможе передавати невеликі текстові повідомлення на компютер зі спеціальною програмою, зв’язок здійснюється через супутник.

Науковий куратор Вікторія Войтко розповіла, що юний винахідник вже створив власний гурток однодумців.

Навколо себе він зібрав однодумців, створив власний гурток і вони разом розробляють проекти саме патріотичного характеру – розповіла жінка.

Годинник Дмитро хоче відправити другові, який зараз служить на Сході, той протестує винахід в бойових умовах, після чого розповість свої зауваження розробнику.

Джерело: vinnitsa.info

Dnepr.com

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here