До 1 вересня закриються 169 малокомплектних шкіл, ще чотирьом сотням буде понижено ступінь

0
40

У звязку з відкриттям опорних шкіл, до 1 вересня 2016 року планується закриття майже 170 малокомплектних шкіл у всіх регіонах України. Про це повідомила міністр освіти і науки Лілія Гриневич у інтервю ІА ГЛАВКОМ.

За статистикою, яку нам подали органи місцевого самоврядування, за підсумками цього навчального року до 1 вересня планується закриття 169 малокомплектних шкіл. Це малі школи, в яких кількість учнів до 25 осіб, зазначила міністр освіти.

Також вона повідомила, що в 411 школах буде понижено ступінь. Тобто це могла бути школа, наприклад, 1-3 ступеню, з повною загальною середньою освітою, тобто до 11 класу, а стане тільки як початкова і основна школа, тобто до 9 класу, сказала Лілія Гриневич.

Разом з тим у 2016 році буде відкрито 139 опорних шкіл. У нас дуже багато малокомплектних шкіл в селах. І в таких школах, особливо в старших класах, один вчитель викладає декілька предметів. Зрозуміло, таке навчання не може бути якісним. Наша ідея полягала в тому, щоб маленькі діти (початкова школа) продовжували навчатися якнайближче до місця проживання. А от щоб діти старших класів отримали можливість їхати в школу, де є підготовлені кваліфіковані кадри, обладнані кабінети, там де вони матимуть можливість здобувати якісну освіту. Як результат цього року будуть відкриті 139 опорних шкіл, – розповіла міністр освіти.

Туди будуть довозитися діти з інших населених пунктів. Ці школи також матимуть філії в інших населених пунктах. На створення та дообладнання опорних шкіл урядом було виділено 200 мільйонів гривень цього року. Окрім того, Кабмін виділив 600 мільйонів гривень на шкільні автобуси. При цьому органи місцевої влади мали додати свою частину і закупити їх до початку навчального року. Станом на 1 серпня вже закуплено 130 автобусів, – підкреслила Лілія Гриневич.

Джерело: osvita.ua

Dnepr.com

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here