ДПА у 4-х та 9-х класах скасують, а пробне ЗНО проведуть після карантину

0
62


Проведення пробного ЗНО опинилось під питанням через продовження карантину до 24 квітня. Тренувальне тестування вже переносили з 21 та 28 березня на 4 та 11 квітня.

Про це на вчорашньому онлайн-брифінгу повідомила т. в. о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

«Ми розуміємо, що у ці дні пробне ЗНО не відбудеться», — уточнила Любомира Мандзій.

Раніше в УЦОЯО припускали, що пробне тестування буде проведено у новому форматі — частково дистанційно. Нагадаємо, що пробне ЗНО є платною послугою і проводиться, зокрема, задля ознайомлення з процедурою тестування. Як повідомила Любомира Мандзій, поки що для ознайомлення з процедурою тестування в УЦОЯО підготують і розмістять на сайті додаткові відеоматеріали.

Епідемія коронавірусу може скоригувати й календар проведення вступної кампанії та зовнішнього незалежного оцінювання. Основна сесія «справжнього» ЗНО мала стартувати 21 травня тестуванням з математики.

«Ми розробляємо кілька можливих сценаріїв, зважаючи на ситуацію, пов’язану з коронавірусом», — уточнила Любомира Мандзій. Якщо школярі зможуть повернутися за парти в травні, основна сесія ЗНО розпочнеться після 20-х чисел червня. Пробне ЗНО обіцяють організувати до старту основної сесії. Якщо учні не зможуть повернутися за парти у червні, ЗНО знову відтермінують, поінформувала Любомира Мандзій.

«У будь-якому разі і в липні, і в серпні ми зможемо провести і пробне, і основну сесію ЗНО», — наголосила вона. Якщо основна сесія зовнішнього оцінювання розпочнеться в середині серпня, вступна кампанія завершиться лише в середині жовтня. МОН готує відповідні зміни до правил вступу до вишів. І обіцяє, що ЗНО відбудеться в будь-якому разі.

Источник: Dnepr.com

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here