У Харкові чоловік продавав бази даних митниці за $3 тис

0
247

У Харкові зловмисник продавав бази даних митниці на тематичних хакерських форумах. Ціна однієї бази становила 3 тисячі доларів США. Про це повідомляє відділ комунікації ГУНП у Харківській області.

“Працівники кіберполіції в Харківській області спільно зі слідчими харківської поліції за процесуального керівництва Харківської місцевої прокуратури викрили у таких діях 35-річного харківського підприємця”, – сказано у повідомленні.

Чоловік був учасником тематичних хакерських форумів. Зазвичай клієнти робили замовлення на купівлю актуальної інформації щодо перетину митного кордону України як фізичними, так і юридичними особами, а також товарів та вантажів. Вартість однієї такої інформації коштувала 3 тисячі доларів США.

Для анонімізації усі розрахунки відбувались у криптовалюті, а спілкування із замовником – через засекречені канали месенджерів.

Кіберполіція провела обшук в його помешканні. Вилучено флеш-носій та комп’ютерну техніку. Вилучену техніку направлено на експертизу.

Наразі поліція встановлює, яким чином відбувався витік службової інформації з обмеженим доступом.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 361-2 (несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в комп’ютерах, автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або на носіях такої інформації) КК України. Чоловікові загрожує до 2 років ув’язнення.

Dnepr.com

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here