Українці 60+ зможуть витратити “ковідну” 1000 гривень на ліки

0
93

Президент України Володимир Зеленський доручив уряду забезпечити можливість, щоб громадяни у віці 60+, які вакцинувалися двома дозами вакцини, могли використати 1000 гривень від держави за соціальними напрямками, зокрема, на купівлю ліків. Про це глава держави сказав на нараді в Офісі президента. За його словами, механізми отримання держпідтримки мають бути напрацьовані протягом тижня, а використати її можна буде вже із січня.Крім того, до програми президента з виплат тисячі гривень вакцинованим українцям включили опцію придбання книг, пише liga.net

“Це великий плюс для нашого книговидання та книгарень. Також це додає програмі аудиторію – людей середнього та старшого віку”, – повідомив Зеленський.

Зокрема, президент зазначив, що соціальна основа програми має бути ще ширшою.

Крім того, президент запевнив, що програма єПідтримка буде повністю забезпечена фінансово і діятиме вона достатньо часу, щоб кожен зміг скористатися своєю тисячею.

Зеленський нагадав, що програма має на меті підтримати ті галузі економіки, які найбільше постраждали від карантинних обмежень: креативний сектор (театри, музеї, кіно) і транспортну сферу (авіацію та залізницю).

15 листопада президент Зеленський пообіцяв, що щеплені двома дозами вакцини від коронавірусу українці отримають по тисячі гривень. Виплати мають розпочатися з 19 грудня. 1000 грн вакцинованим громадянам виплачуватимуть на віртуальні платіжні картки через застосунок Дія.

У Мінекономіки повідомили, що президентська ініціатива називатиметься підтримкою і на неї можна буде придбати книги. Кошти у межах програми “єПідтримка” вже погодилися виплачувати п’ять українських банків. В уряді очікують, що цього року програмою виплати по тисячі гривень вакцинованим скористаються 8 мільйонів українців. 8 грудня президент підписав закон про виплати вакцинованим 8 млрд грн. Для отримання виплати вакцинованим українцям у 2021 році необхідно подати заявку до Дія до 29 грудня.

Ссылка на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here