У Мережі з’явився список зброї, яку РФ постачає в Сирію

0
18

Росія продовжує надавати військово-технічну допомогу Сирії, і її військові фахівці присутні в цій близькосхідній країні. Ведеться або близьке до завершення постачання декількох партій стрілецької зброї, гранатометів, бронетранспортерів БТР-82А, військових вантажівок ‘Урал’ і іншого озброєння, необхідного для ведення локальних бойових дій і перекидання особового складу сирійської армії.

За словами джерел, досягнуте з допомогою Росії посилення сирійської армії має суттєво допомогти в боротьбі з терористичним угрупуванням ‘Ісламською державою’. В останні дні між США і Росією розгорівся дипломатичний конфлікт через те, що Вашингтон висловився різко проти допомоги сирійському президенту Башару Асаду з боку Москви. 31 серпня ізраїльські ЗМІ з посиланням на дипломатичні джерела повідомили, що Росія нібито направляє на аеродром в районі сирійської столиці бойову авіацію, вертольоти, частини ППО і забезпечення з метою участі в операціях проти бойовиків ІД. У Раді Федерації відзначили, що використання Збройних сил за кордоном можливе лише після постанови верхньої палати парламенту у відповідь на відповідне звернення президента. Такого рішення не приймалося.

2 вересня повідомлення про перекидання російських військ під Дамаск спростував прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков. Про участь російських сил у бойових діях не йдеться, наголошують в Москві.

Громадянська війна триває в Сирії з 2011 року. За цей час в країні загинули більше 230 тисяч людей. Близько 11,5 мільйона сирійців більше половини населення країни були змушені покинути свої будинки. Повстанці виступають за повалення Асада. Значну частину території країни захопила ‘Ісламська держава’.

Джерело: tsn.ua

Dnepr.com

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here