У Польщі коронавірус виявлятимуть за допомогою собак

0
26


Виявляти інфекцію за запахом тварин навчають кінологи і опікуни службових собак Державної податкової служби. Чотири службові собаки стануть першими псами в Польщі, які допоможуть виявляти заражених коронавірусною інфекцією. Про це у вівторок, 9 березня, повідомила радіостанція Z-Radio. У навчанні беруть участь кінологи і опікуни службових собак Державної податкової служби. Під час запланованого протягом восьми тижнів навчання собак Негріту, Соні, Брюса і Хантера навчать розпізнавати запах COVID-19, отриманий від заражених вірусом, пише korrespondent.net

Повідомляється, що в Польщі наростає третя хвиля епідемії коронавірусу. За підсумками останньої доби МОЗ країни повідомило про 9 270 видужалих, 282 летальні випадки і 9 954 нових випадки зараження. Всього починаючи з 4 березня 2020 року, коли в республіці було виявлено перший випадок інфікування коронавірусом, ним заразилися 1 811 036 осіб, померли 45 599.

Пацієнтів з коронавірусом в польських лікарнях зараз близько 18,1 тис., 1 837 з них підключені до апаратів штучної вентиляції легенів. Більш як 245 тис. осіб перебувають на карантині. Наразі в країні є в цілому 27,1 тис. ліжок для ковідних хворих і 2,6 тис. апаратів ШВЛ.

Вакцинація від коронавірусу почалася в Польщі 27 грудня 2020 року. За останні місяці в країну надійшло понад 5,1 млн доз вакцини американських виробників Pfizer і Moderna, а також британсько-шведської компанії Astra Zeneca. Понад 4 млн доз вже використані. Першу дозу препарату отримали понад 2,5 млн жителів Польщі, 1,4 млн осіб вже зробили щеплення двічі.

Ссылка на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here