3 лайфхаки з покупки авіаквитків: як літати дешево

0
96

Отже, ви запланували придбати дешеві авіаквитки. Але у авіакомпанії інше завдання — продати їх максимально дорого та побільше заробити. Маємо конфлікт інтересів. Зрозуміємо логіку, за якою перевізники реалізують квитки і зробимо декілька висновків, які і перетворяться на лайфхаки про те, як літати дешево.

Дешеві авіаквитки як знайти

Плануйте заздалегідь — це вигідно

В основі ціноутворення компаній закладені хитромудрі математичні моделі. Завдання у них просте – привести до максимального прибутку.

Тому вони враховують багато факторів:

  • конкуренцію;
  • пасажиропотоки між тими чи іншими містами;
  • завантаженість рейсів;
  • день тижня;
  • сезон та ін.

Почнемо з найпростішого: більшість компаній продають авіаквитки на регулярні рейси приблизно на рік вперед. Всі 11-12 місяців компанія буде намагатися досягти головної мети: заповнити місця на своїх рейсах. Якщо зрозуміти, в який момент часу ціна досягне мінімуму, ми і отримаємо дешевий варіант. Зловимо саме цей момент.

Знайшли потрібні квитки — швидше приймайте рішення про покупку

Продажі на рейс відкрилися, почалося бронювання. Квитки продаються – відповідно змінюється завантаження кожного рейсу, вільних місць залишається менше. Швидке зростання завантаження підвищує цінність місць, що залишилися. Компанії вигідно піднімати вартість на квитки, що залишилися на цей рейс.

Як купувати дешеві авіаквитки

Тому є класи бронювання (на кожному квитку позначені латинською буквою). Кількість місць по кожному такому класу обмежена. Коли ліміт буде вичерпується, певний клас стає недоступний. Але квитки на рейс не пропадають, просто купити їх можна тепер тільки за дорожчим класом бронювання. Це буде просто означає, що «квитки подорожчали».

Ризикніть, дотягніть до останнього — спіймаєте гарячі квитки

Одне обмеження — приймання рішення в останній момент, є ризик не вгадати. Тому й гарячі. Але цей ризик цілком виправданий, якщо не так важливо куди летіти. Квитки «хоч куди-небудь» горять щоденно.

Як можна здогадатися, у компаній рейси на високий сезон заповнюються швидше, а на середній і низький повільніше. Рейси на вихідні завантажуються набагато швидше, ніж в будні з вівторка по четвер. Тому перевіряйте «сусідні» дати.

Ще корисно бути гнучким не тільки по датах, а й за місцем поїздки. У авіакомпаній різні напрямки завжди завантажені по-різному. На завантажене напрямок в Париж ви можете так і не впіймати квиток, а на рейс до Брюсселя авіакомпанія відкриє дешевий тариф. Майте запасні напрямки і перевіряйте кілька варіантів.

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here