На Дніпропетровщині прийняли обласний бюджет-2020

0
147


Дніпропетровщина прийняла обласний бюджет на 2020 рік. За словами голови облдержадміністрації Олександра Бондаренка, це кошторис максимальної ефективності. На реконструкцію та ремонт шкіл, садочків, лікарень, доріг, спортоб’єктів передбачили майже 2,1 млрд грн. Ще 1,2 млрд грн, які виділили з держбюджету, направлять на будівництво аеропорту.

Про це повідомили у прес-службі ОДА.

«В обласному бюджеті-2020 зробили акцент на ефективному використанні коштів. Більше ніяких завищених цін на матеріали та роботи підрядників. Чесні кошториси дозволять продовжити ремонти на соціально важливих об’єктах регіону, при цьому – витратити менше, – розповів Олександр Бондаренко. – У розбудову інфраструктури вкладемо майже 2,1 млрд грн обласних коштів. Ще 1,2 млрд з держбюджету спрямуємо на будівництво аеропорту».

За словами голови ОДА, у 2020-му на ремонт доріг Дніпропетровщини виділять 1,3 млдр грн. З них понад мільярд – кошти державної субвенції. Порівняно з 2019 роком, вона збільшиться у 1,5 рази.

На реконструкцію та будівництво водогонів заклали понад 115 млн грн. Цим коштом, зокрема, втілять проєкти з водозабезпечення Черкаського, Гвардійського та Губинихи.

«В обласному бюджеті врахували пріоритетний список об’єктів, які плануємо оновити в першу чергу. Це школи, садочки, лікарні, парки, водоводи по всій області. Будемо закуповувати сучасне обладнання для медзакладів. Вперше отримаємо субвенцію на розвиток екстреної меддопомоги – майже 130 млн грн», – сказав Олександр Бондаренко.

Загалом обласний бюджет на 2020 рік – майже 10,5 млрд грн.

«Наступного року бюджет матимемо менший, ніж у 2019-му. Це пов’язано, зокрема, з новою моделлю фінансування програм соцзахисту. Тепер кошти потраплятимуть напряму до профільного департаменту ОДА та не враховуватимуться в обласному бюджеті. Те ж саме стосується лікарень – окремі послуги в них закупатиме Нацслужба здоров’я. Крім того, на понад 30% зросла реверсна дотація регіону, а додаткова дотація на освіту та медицину скоротилася», – розповіла директорка департаменту фінансів Дніпропетровської ОДА Тетяна Шебеко.

«За» проєкт обласного бюджету-2020 проголосували 92 депутата зі 95 присутніх в залі. Кошторис прийняли в оптимальні строки. Це означає, що вже з початку наступного року ОДА зможе провести необхідні тендери та розпочати роботи на інфраструктурних об’єктах тільки-но дозволить погода.

Dnepr.com

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here