Криворізькі велобайкери виготовляють димові шашки для українських бійців

0
69


Криворізькі велобайкери виготовляють димові шашки для українських бійців. Про це Суспільному повідомив Денис Дубов, який організував виробництво.На потреби військових вже доправили дві тисячі штук, розповів він. Для створення якісної димової завіси не потрібна магія чи алхімія, каже студент львівського вишу Данило Гончар. Він займається виготовленням димових шашок. Каже: знайшов технологію, а потім з друзями її трохи доопрацювали. Зробили більш оптимальним для українського виробництва, а також збільшили тривалість зберігання продукту. Для виготовлення таких піротехнічних засобів потрібні шість складових, пише suspilne.media

«Ріжуться картонні трубки потрібного розміру, потім заливається гіпс. Плавлять парафін, засипається суміш і перемішується, потім вона потрапляє у шашки. Після цього верх заливається гіпсом, робиться канал і туди засипається суміш для запалювання», – розказав він.

До війни Денис Дубов організовував спортивні заходи для криворізької велобайкспільноти. Нині волонтерить.

Денис каже: отримали замовлення від військових на продукцію для створення димової завіси та імітування ураження військової техніки. Відшукали необхідну формулу, а за тиждень вже тестували перші вироби. Військові вже відзвітували, що завдяки саморобним шашкам змогли врятувати життя українських бійців – допомогли їм вийти з-під обстрілів російської армії.

Криворізькі велобайкери виготовляють димові шашки для українських бійцівСуспільне Дніпро
Димові шашки. Продукція криворізьких волонтерів

«Горять вони приблизно півтори хвилини, дають інтенсивну димову завісу. В нас вже кілька історій, коли ці шашки рятували життя», – розповів він.

Кожна партія димових шашок, каже Денис, проходить перевірку. Якщо виявляють хоч маленький дефект – всю партію відправляють на перероблювання.

Паралельно з виготовленням перших зразків волонтери напрацьовують різні модифікації для українських захисників. Усю продукцію волонтери передають військовим безкоштовно і планують виготовляти доти, доки не завершиться війна, сказав Денис Дубов.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here