А Пушкин вам что сделал: в Україні створили чат-бот, який пояснює, чому українські вулиці слід перейменувати

0
106


В Україні створили чат-бот, який пояснює, чому українські вулиці слід перейменувати. Назвали його “А Пушкин вам что сделал?” У чат-боті, за словами тих, хто його створив, можна знайти перевірену інформацію про російських шовіністів, українофобів, прибічників комуністичного режиму, а також тих, кого хибно за таких приймають.

“Наша країна здобула незалежність лише трохи більше 30 років тому. Всі минулі століття різнонаціональні окупанти нав’язували нам своїх героїв та культурних діячів. З моєю допомогою ти знайдеш перевірену інформацію про людей, стосовно яких є сумніви чи вони заслуговують на пам’ятники, вулиці чи площі, названі на їхню честь в Україні”, – йдеться у повідомленні чат-бота.

Нагадаємо, раніше ми писали про дослідження Опендатабот щодо ринку землі, які обробляється або належить компаніям, що мають хоча б одного власника — резидента РФ. Загалом ми виявили 26 750 ділянок в оренді та 1002 — у власності таких компаній. Загальна площа таких ділянок — понад 160 тисяч гектарів в оренді та 32 тисячі гектарів у власності. Кожна ділянку землі, що належить або орендується компаніями, пов’язаними з РФ, отримала відповідну позначку в Опендатаботі.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here