В Україні планують створити реєстр ухилянтів: що це і як працюватиме

1
26


В Україні працюють над створенням реєстру ухилянтів від мобілізації. Документ ще не зареєстрований в Раді, оскільки над ним ведеться робота.

Про це в коментарі РБК-Україна розповів представник президента у ВР, член комітету парламенту з питань безпеки і оборони Федір Веніславський.

“Така робота ведеться. Особисто мною підготовлений відповідний законопроєкт. Він ще не зареєстрований, а лише написаний. Я думаю, що ми його ще будемо доопрацьовувати. Зараз ідуть консультації”, – сказав він виданню.

“Цей реєстр стосуватиметься осіб, які були належним чином поінформовані про те, що їм належить прибути до територіального центру комплектування та соціальної підтримки, але цього не зробили”, – каже Веніславський.

Як на прикладі пояснив виданню член комітету ВР, особу, яка була двічі проінформована про необхідність з’явитися до ТЦК, але цього не зробила, то її мають знати в суспільстві.

“Тобто фактично ця особа не виконала свій конституційний обов’язок, тож про цю людину мають знати в суспільстві”, – вважає Веніславський.

Він зазначив, що зараз тривають консультації про те, щоб цей законопроект не порушував закону про захист персональних даних.

“Як тільки ми ці всі питання урегулюємо і отримаємо відповідні висновки, то я думаю, що можна буде його реєструвати. Тобто він майже готовий. Тож як тільки отримаю від всіх, скажімо, експетрів, а також органів влади, те, що цей законопроект не буде порушувати безпеку персональних даних, то ми зможемо його зареєструвати”, – розповів Веніславський.

Член комітету ВР пояснив, ця відкритість даних про ухилянтів полягає в тому, щоб всі могли бачити, що, наприклад, хтось зі знайомих, друзів, рідних ухиляється від призову за мобілізацією – свого конституційного обов’язку.

1 COMMENT

  1. Сподіваюсь,що хлопчиків-втікачів уже із Закарпаття заберуть у потрібне місця,а наші батьки та брати повернуться додому.

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here