СБУ знешкодила агента ФСБ, який шпигував за авіацією ЗСУ на Дніпропетровщині

0
39


Контррозвідники Служби безпеки України затримали агента російської ФСБ, який шпигував за бойовою авіацією Сил оборони на Дніпропетровщині. Про це 7 червня повідомляє пресс-центр СБУ.

Встановлено, що чоловік збирав для російських окупантів розвіддані про види та кількість літаків, а також місця їх базування та напрямки вильотів.

Також він передавав загарбникам локації військкоматів і намагався виявити залізничні лінії, що задіяні для постачання боєприпасів на фронт.

“За кожне виконане завдання російський агент отримував від свого “куратора” з ФСБ до чотирьох тисяч гривень. Для конспірації гроші зраднику переказували за допомогою криптовалютного електронного гаманця, – повідомили в СБУ.

Як зазначається, розвідувальна інформація потрібна була агресору для підготовки серії повітряних ударів по території регіону, насамперед для ураження стратегічно важливих об’єктів.

За даними слідства, фігурантом є місцевий житель, якого у липні 2022 року завербував кадровий співробітник ФСБ.

Слідчі повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 (Державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Наразі він під вартою. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here