Дніпропетровщина серед лідерів з вирощування кавунів

0
46


В Україні продовжують збирати баштанні культури. Станом на середину серпня аграрії зібрали 50,4 тис. тонн, з яких кавунів 38 тис. тонн та динь – 12,4 тис. тонн. Це 20,7 % від прогнозованого врожаю.

Про це повідомили у Міністерстві аграрної політики та продовольства України.

Наразі площа з якої вже зібрано баштанні культури становить 6,2 тис. га. Середня врожайність з гектара 81,5 ц.

Найбільше виробництво та найвища врожайність баштанних станом на серпень на Вінниччині. В області вже зібрано 12,6 тис. тонн з врожайністю 140 ц/га.

Серед лідерів зі збору площ кавунів є Одещина – 1,3 тис. га, Полтавщина – 0,7 тис. га, Вінниччина – 0,6 тис. га та Дніпропетровщина – 0,5 тис. га.

Зокрема, у Новопокровській громаді виростили 770 кавунів на понад 11 тонн, розказала Людмила Муркович – селищний голова від “Слуги Народу”.

Цікаві поради з приводу вибору кавунів надав фермер із Магдалинівського району Дніпропетровщини Павло Година, який сам вирощує кавуни.

«Я беру ножа, підношу до кавуна, — розповів фермер — Не торкаючись. Якщо він репнув з переляку і як жар — ось і є справжній кавун. А якщо серйозно, вибирайте плоди яскраво-зеленого або темно-зеленого кольору. Коли шкіра бліда чи пожовкла – не беріть. Не варті уваги кавуни із зеленим корінцем — вони ще мали порости в полі. Можна і постукати. Стиглий кавун видає тихий звук. А найкращі кавуни обирають жінки. Вони мають манікюр. Стиглий не можна проколоти нігтем».

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here