Дніпро потрапив до двадцятки найбільш кримінальних міст Європи

0
84


Дніпро опинився у двадцятці найнебезпечніших міст Європи. Про це повідомляє Відкритий з посиланням на індекс Numbeo. За даними індексу, на середину 2023 року Дніпро займає 17- сходинку серед найбільших кримінальних міст Європи.

Респонденти оцінили рівень злочинності у місті, як помірний – 54.1 бали.

Слід зазначити, що згідно з цим індексом, на початку року Дніпро був більш безпечнішим й посідав 26 сходинку та мав 52.7 бали відповідно. Безпеку у Дніпрі оцінили на 45.9 балів — як помірну.

Також до рейтингу кримінальних міст потрапила Одеса – 20 місце, 35 – Харків, а Київ та Львів на 45 та 67 відповідно. Найбільш небезпечним є місто на Сицилії Катанія — рейтинг злочинності тут сягає понад 64 бали.

Як рахують індекс злочинності: Оцінюють злочинність та безпеку містяни на сайті Numbeo, який проводить опитування. Індекс злочинності – це оцінка загального рівня злочинності в певному місті чи країні. Рівень до 20 “дуже низький”, від 20 до 40 – “низький”, між 40 і 60 – “помірний”, між 60 і 80 – “високий”, вище 80 – “дуже високим”. Основні критерії оцінювання: Загальне сприйняття рівня злочинності; Відчуття безпеки під час прогулянок у світлий час доби та вночі; Занепокоєння щодо пограбувань, крадіжок автомобілів, майнових злочинів, вандалізму, фізичних нападів незнайомців, агресивних дій у громадських місцях і дискримінації за такими факторами, як колір шкіри, етнічна приналежність, стать або релігія; Оцінка сприйняття насильницьких злочинів, включаючи напади, вбивства, сексуальні злочини тощо. Автори індексу одразу попереджають, що він може відрізнятися від офіційної статистики.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here