Слобожанська амбулаторія ЗПСМ розпочинає свою роботу у новому приміщенні

0
43

16 липня 2024 року відбулося урочисте відкриття модернізованої за грантові кошти Уряду Німеччини Слобожанської амбулаторії у селищі СлобожанськеДніпропетровської області. Для облаштування цієї амбулаторії проведено реконструкцію лабораторного корпусу громадської будівлі.

У відкритті взяли участь перший заступник голови Дніпропетровської обласної військової адміністрації Володимир Орлов, селищний голова Іван Камінський, консультанти Першого регіонального представництва Українського фонду соціальних інвестицій, представники підрядної і проєктної організацій,виконавчого комітету Слобожанської селищної ради, колективу КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Слобожанської селищної ради та зацікавлені місцеві жителі.

Для облаштування сучасного та енергоефективного приміщення амбулаторії виконано наступні роботи:

– ремонт приміщень першого та другого поверхів загальною площею 544 м²;
– улаштування укриття в підвалі площею 158 м²;
– оздоблення та утеплення зовнішніх стін та фундаменту, улаштування вимощення, заміна вікон та дверей;
– капітальний ремонту покрівлі, улаштування водостічної системи, заміна мереж водопостачання, водовідведення, системи опалення та вентиляції, освітлювального та електричного обладнання;
– прибудова ліфтового холу та монтаж ліфта;
– улаштування ганку та пандусів;
– проведення внутрішніх робіт та встановлення сантехніки.

Загальна вартість будівельних робіт та супутніх витрат склала близько 34 млн грн.

Крім того, з метою покращення надання медичних послуг для закладу було закуплено сучасне лабораторне та діагностичне обладнання на загальну суму 3,16 млн грн, а саме: автоматичний гематологічний аналізатор, напівавтоматичний біохімічний аналізатор, 3-канальний електрокардіограф, діагностичну ультразвукову систему, прилад для фототерапії новонароджених,транскутаний детектор жовтухи, офтальмоскоп, фізіотерапевтичні прилади ультразвукової терапії.

Керівництво та персонал амбулаторії та ЦПМСД взяли участь у навчальній програмі, організованій УФСІ з метою покращення професійних знань та навичок працівників партнерських закладів.

Також передбачено 2 кабінети для роботи вузьких спеціалістів, зокрема лікаря ультразвукової діагностики та за потребою отоларинголога, хірурга та невролога. Амбулаторія обслуговує майже 15 000 мешканців, у тому числі близько 2000 внутрішньо переміщених осіб.

У оновленій амбулаторії працюватиме 10 лікарів та 18 осіб медичного персоналу, які тепер прийматимуть пацієнтів у просторих кабінетах з сучасним оснащенням.

Модернізацію амбулаторії проведено у рамках проєкту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури (УФСІ VIII)», який фінансується Урядом Німеччини через Німецький банк розвитку KfW та виконується Українським фондом соціальних інвестицій.

За кошти громади виконано роботи із пожежної безпеки, влаштування систем зв’язку, охоронної сигналізації та відеоспостереження, а також роботи з благоустрою території біля амбулаторії, закуплено меблі, комп’ютерну та офісну техніку, медичне обладнання та кондиціонери для роботи амбулаторії на загальну суму 11,7 млн грн.

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here