Дніпро продовжує допомагати переселенцям та ЗСУ

0
16


Дніпро з початку повномасштабної війни перетворився на потужний гуманітарний хаб. Місто всіляко допомагає нашим захисникам на фронті та підтримує тих, хто був змушений залишити свої домівки.

Зокрема, до допомоги долучається ісламський культурний центр.

“Війна стала частиною нашого повсякденного життя. Інша річ — яке місце займає людина в цих подіях, а саме на чиєму ви боці: справедливости чи несправедливости. Те, що відбувається, є явним розбійництвом. Ворог прийшов до нашого дому грабувати, вбивати і гвалтувати… Ми співпрацюємо з різними благодійними фондами та групами. Також ми готували кашу з халяльним м’ясом, а приготовлену їжу передавали біженцям і тим мусульманам, що воюють у лавах Збройних сил України”, – розповів керівник центру Віталій Оверко.

Порівнюючи іслам в Україні та в росії, Віталій Оверко зауважив, що іслам у росії «ФСБізований».

“Влада рф утискає мусульман, ставлячи їх у суворі рамки. Натомість в Україні абсолютно протилежна ситуація: українці шанобливо ставляться до представників інших релігій. Ми перебуваємо в часі, коли треба боронити свою країну, захищати справедливість, жінок, дітей і сусідів. Ми повинні боротися, а призначення лише у Всевишнього. Я не знаю, чим усе скінчиться, проте знаю, що ми повинні робити. Олімпіада, без сумніву, подія неординарна, але не забуватимемо про те, що відбувається тут у нас, в Україні. Нещодавно привернула мою увагу одна дуже цікава подія: відвідування Камілем Самігулліним російських солдатів на лінії фронту. Здавалося б, нічого екстраординарного, все в рамках поведінки прокремлівських муфтіїв із початку віроломного вторгнення в Україну. Але це лише на перший погляд. Коли вони схвалювали війну в Україні словесно чи навіть надсилаючи продукти солдатам, то це можна було б трактувати з позицій примусу до таких дій. Що ж можна сказати про людину, яка не тільки підтакувала утискачам мусульман і немусульман, а й приїхала до військового підрозділу, який бере участь у загарбницькій війні в Україні? Він молився разом із розбійниками, більше того, очолив їхній намаз, усією своєю істотою показуючи, що він один із них. Але знаю, що цьому треба протидіяти всіма силами. Російський режим – це есенціальне зло для мусульман. Його паростки виявилися в Чечні, пагони зміцнилися в Сирії, а паросток буйним цвітом цвіте на війні в Україні. Чи мають мусульмани вести джихад проти цього зла? Повинні. Не будьте як Каміль Самігуллін або Рамзан Кадиров. Будьте такими, як Саїд Бурятський або Хамзат Гелаєв”, – підкреслює Оверко.

Війна, за словами Віталія Оверка, звела його з багатьма неймовірними людьми. Дивовижно, що через воєнні дії виявляються як погані, так і гарні риси людини. Так, люди тепер згуртованіші, ближчі одне до одного. Війна стала для українців певним очищенням, катарсисом.

Джерело: islam.in.ua

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here