На що Дніпропетровщина спрямує бюджетні гроші у 2022 році

0
30

Бюджет Дніпропетровщини-2022 становить 11,2 мільярда гривень. Це на 2 мільярди більше, ніж область мала у 2021 році.

«Трансферти з державного бюджету у 2022 році становитимуть 2,4 мільярда гривень. З них: 1,1 млрд грн закладено на будівництво, реконструкцію та ремонт доріг; 786 млн грн – освітня субвенція; 180 млн грн – на підтримку закладів охорони здоров’я. Загалом у бюджеті Дніпропетровщини-2022 понад 1,8 млрд грн передбачено на інвестиційні проєкти: будівництво та реконструкцію лікарень, навчальних закладів, об’єктів спортивної інфраструктури й доріг. Усього понад півтори сотні об’єктів», – повідомив голова Дніпропетровської обласної ради, представник команди «Слуги Народу» Микола Лукашук.

Зокрема на реконструкцію лікарень у Дніпрі, Кривому Розі, Марганці, Нікополі, Першотравенську, Покрові, Глеюватці передбачено 205,5 млн грн. Реконструюватимуть відділення екстреної медичної допомоги, інженерні мережі, корпуси медзакладів. 375 мільйонів гривень спрямують на реконструкцію шкільних стадіонів, спортивних майданчиків, шкіл та садочків у Дніпрі, Кривому Розі, Кам’янському, Марганці, Першотравенську, Божедарівці, а також у Верхівцевській, Губиниській, Зеленодольській, Петропавлівській, Покровській, Слобожанській громадах. 175,7 мільйона гривень заклали й на будівництво та реконструкцію установ і закладів фізкультури та спорту. А на зведення та ремонт закладів культури нададуть 155 млн грн. Зокрема, на будівництво музею історії петриківського розпису та народних ремесел у Петриківці в бюджеті 2022 року заклали 85,6 мільйона гривень. Ще майже 69 мільйонів – на будівництво будинку культури в селі Новоолександрівка. 88 млн грн передбачено для реконструкції водогонів і каналізаційних мереж у Вільногірській, Марганецькій, Піщанській, Черкаській громадах.

До головного кошторису Дніпропетровщини заклали гроші й на виплати медикам, які хворіли на коронавірус, допомогу малозабезпеченим та членам родин загиблих у зоні АТО, стипендії провідним спортсменам області.

Ссылка на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here