У Дніпрі судитимуть посадовців, що витратили понад 550 тисяч державних коштів

0
10


У період з квітня по травень 2023 року уповноважені службові особи Квартирно-експлуатаційного відділу у місті Дніпро, використовуючи своє службове становище, діяли з корисливим мотивом. Вони планували незаконне збагачення ТОВ за рахунок грошових коштів, які належать державі, і в особі КЕВ здійснили розтрату чужого майна.


Згідного договору були придбані меблі за завищеною ціною у порівнянні із середньориночною ціною на такий товар. Внаслідок чого завдано збитків державі понад 550 000 грн.


За процесуального керівництва Дніпровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону до суду скеровано обвинувальний акт стосовно двох посадовців Дніпровського КЕУ за фактом розтрати майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинена у великих розмірах, за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану – ч.4 ст.191 ККУ.
Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Досудове розслідування здійснювали слідчі слідчого відділу РЗЗС СУ ГУНП в Дніпропетровській області за оперативним супроводом УСБУ в Дніпропетровській області.

Джерело: hirchytsya.com.ua

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here