Малі провайдери – велика роль: як захистити доступ до Інтернету

0
167

В Україні є безліч населених пунктів, де Інтернет – чи не єдиний зв’язок зі світом, засіб навчання та розвитку. Про це розказав у своїй публікації народний депутат України Олександр Федієнко.

«Коли ти їздиш фронтовою територією вже понад два роки, тебе важко чимось здивувати. Але таки мене здивувала ця дівчинка. Проїжджаючи з колегами біля розбитого мосту, побачили її на пагорбі. Спочатку ми подумали, що вона щось продає. Дівчинка сиділа на одному стільці, а на іншому – були розкладені речі. Ми зупинились, поспілкувалися. Як зʼясувалося, вона робить уроки та навчається онлайн. А чому тут, бо це єдине місце на пагорбі, де хоч якось ловить мобільний Інтернет», – пише Олександр Федієнко.

Саме так виглядає реальність для багатьох українських дітей, які живуть у віддалених селах і маленьких містах. І саме завдяки малим провайдерам вони мають хоч якийсь доступ до онлайн-навчання та спілкування.

Тим не менш, сьогодні існує реальна загроза, що малі провайдери можуть зникнути з ринку через намір Державної податкової служби скасувати спрощену систему оподаткування для сфери електронних комунікацій. Це порушить ринковий баланс і призведе до поглинання малих операторів великими. І як наслідок, відбудеться монополізація ринку та зменшення конкуренції. Такі зміни змусять малих операторів припинити надавати послуги. Через це без зв’язку можуть залишитися користувачі у деяких невеликих поселеннях, де живуть наші діти і намагаються навчатися, попри все.

Аби не допустити цього, можна підписати електронну петицію про недопущення скасування спрощеної системи оподаткування платникам податків сфери електронних комунікацій.

Кожен підпис – це голос за цифрове майбутнє!

Олександр Федієнко – колишній голова правління Інтернет асоціації України. Народний депутат України. Заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань цифрової трансформації, голова підкомітету цифрової інфраструктури, електронних комунікацій та смарт-інфраструктури.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here