Дніпровська каратистка виборола 3 медалі на Чемпіонаті світу

0
0


На Чемпіонаті світу з карате WKC юна спортсменка з Дніпра здобула три медалі. Протягом трьох днів вона змагалася у різних поєдинках. Про це Відкритому розповів керівник Відокремленого підрозділу «Дніпровський міський осередок громадської організації «Українська конфедерація карате ВКС», тренер Данило Шапран.

На початку вересня у місті Шеффілд (Англія) проходив Чемпіонат світу з карате WKC. Він є найвищим рівнем змагань, організованих Всесвітньою федерацією карате. У Чемпіонаті взяли участь 700 спортсменів із 24 країн світу. Представницею України на змаганнях стала спортсменка з Дніпра Софія Бичик. Завдяки гідним виступам вона здобула «золото» у дисципліні «куміте Ippon», а також по одній бронзовій медалі у дисциплінах «куміте Sanbon» і «ката». Наставником Софії є тренер Данило Шапран.

“Я пишаюсь такими досягненнями своєї підопічної і неймовірно радію її новим здобуткам. Наразі через війну в Україні Софія мешкає і тренується в Туреччині. І ми готувалися з нею до цих змагань дистанційно. Це, звісно, справжній виклик для нас. Але по-іншому ми не могли. Чомусь в Туреччині немає гарних тренерів з карате, і з цим видом спорту у них складно. Софія постійно бере участь у міжнародних змаганнях і досягає високих результатів. Для мене вона дивна і часто несподівана. Буває так, що на татамі вона виробляє досить незвичні та неочікувані трюки. Я вражений її майстерністю та цілеспрямованістю. Відзначу, що цей спорт в першу чергу дисциплінує, і для нас результат – це майстерність. До речі, підтримка нашої спортсменки в Англії була просто неймовірна, вони щиро її вітали, прийняли як свою рідну. За це моя велика вдячність”, – говорить Данило Шапран.

Зараз Софія Бичик готується до міжнародних змагань та Чемпіонату України з карате, який відбудеться у Дніпрі 5 жовтня.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here