За рік українці піднялись у рейтингу найбільш питущих націй у світі

0
22

У минулому році Україна піднялася на сходинку вище у рейтингу найбільш питущих націй та зайняла п’яте місце в світі за споживанням алкоголю. Про це свідчить статистика ВООЗ.

Українці споживають 15,6 л на душу щороку. Попереду – молдавани (1 місце – 18,2 л на людину), чехи (16,4 л), угорці (за 16,2 л) і росіяни (по 15,7 л). За словами голови парламентського комітету з питань охорони здоров’я Тетяни Бахтєєвої, сьогодні від алкоголю залежать від 1,2 до 1,5 млн українців. ‘Молдавани переважно п’ють вино, чехи – пиво, українська молодь труїть себе пивом і алкопопсами, люди старшого покоління – горілкою. Цей напій популярний у всіх регіонах, на сході – більше. У південних регіонах, а також на Закарпатті, замість пива частіше п’ють вино’, – каже експерт з позбавлення від алкогольної та тютюнової залежності Артем Ступаков.

На думку експертів, завадити виникненню алкогольної залежності у молоді може підвищення ціни на спиртні напої. ‘Молодь реагує на підвищення ціни зниженням споживання. І це підтверджують дані соціологічних досліджень останніх років. Якщо в 2006 році Україна займала перше місце в Європейському регіоні за рівнем споживання пива серед підлітків, то після підвищення акцизу рівень споживання знизився. Тому ми повинні продовжити застосування цієї позитивної практики’, – каже голова парламентського комітету з питань охорони здоров’я Тетяна Бахтєєва.




Джерело: Сегодня



Dnepr.com

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here