29 ноября-16 декабря, Жара

0
27

29 ноября-16 декабря, ЖараЗ 29 листопада по 16 грудня у Дніпропетровському художньому музеї працюватиме виставка класичної та сучасної фотографії. В експозиції репрезентовано роботи Марлена Матуса і Вікторії Буйвід, котру до певної міри можна вважати ученицею Матуса.

Імя Марлена Матуса широко відоме в нашій країні і за кордоном. Він – найстаріший член Спілки фотохудожників України, котрий уплинув на формування цілої низки фотографів Дніпропетровська і котрому наше місто завдячує виникненню власної школи фотографії. На виставці Спека репрезентовано серію світлин Марлена Матуса, що він їх відзняв ще у середині 1970-х. Обєднані назвою Цивілізація, вони демонструють авторове бачення історії.

Вікторія Буйвід – наша землячка, котра нині мешкає у Росії, відома своїми успішними виставками у Нью-Йорку, Лондоні, Парижі та інших європейських містах. Для проекту Спека авторка використала свої дитячі фотоексперименти тих самих 1970-х, додавши до них картинки військових дій в Осетії 2008 року. Надруковані на тканині і розписані вручну олією, ці роботи вже незрозуміло як ідентифікувати – чи то фотографія, чи то живопис (Варвара Михайловська).

Фотопроект Спека напередодні буцімто імовірного кінця світу, який обговорює увесь світ, звертається до проблематики тривожного передчуття, вважають організатори експозиції.

Художественный музей

Адрес: ул. Шевченко, 21 , тел.: 744-60-35, 47-33-38

Время работы: понедельник четверг 11:00 19:00 (касса до 18:30), суббота воскресенье 10:00 18:00 (касса до 17:30). Пятница выходной, первый понедельник месяца – сандень.

Вход: уточняйте

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here