Новорічні історії

0
41

Новорічні історії

Новорічна виставка стала традиційною в нашому музеї. Ялинкові прикраси з різноманітних матеріалів (скла, паперу, вати, пластмаси) подаровані музею жителями нашого міста десять років поспіль ставали героями музейних виставок. Персонажі улюблених казок та мультфільмів, скляні та паперові дари лісу, різноманітні тварини, птахи, комахи та ідеологічно витримані прикраси з державною символікою занурювали дорослих гостей у світ безтурботного дитинства, а маленьким розповідали про історію країни, життя та мрії їхніх мам і татусів, бабусь та дідусів, прабабусь та прадідусів.

Цього року ми пропонуємо здійснити мандрівку в минуле в пошуках відповідей на питання: чи завжди наші предки святкували Новій рік взимку? Що прикрашали українці на Різдво замість ялинки і коли вперше в наших оселях зявилася різдвяна зелена красуня? Чи був Дід Мороз добрим дідусем і які подарунки він дарував людям?

За допомогою музейних предметів з колекції ДНІМ ми відтворили інтерєри чотирьох традиційних для нашого краю помешкань: української селянської хати, будинку німецького колоніста поч.. ХХ ст., дворянської вітальні кін ХІХ поч.. ХХ ст., та радянської квартири 60-х років ХХ ст. В них вже все готове для зустрічі свята – вітальні прикрашені, столи накриті все ніби завмерло в очікуванні гостей. Завітайте до них і ви дізнаєтесь скільки страв стояло на різдвяному столі українців, чим традиційно прикрашали ялинку в Німеччині, як святкували Різдвяні свята в Катеринославі та новорічні в Дніпропетровську. На виставці представлено близько тисячі експонатів: меблі, посуд, картини, рушники, ялинкові прикраси, побутові предмети, поштові листівки кін. ХІХ сер. ХХ ст.

Справки по тел.: (0562) 46-34-22.

Історичний музей ім . Д.І. Яворницького

15 грудня – 30 січня 2016, 10:00

Dnepr.com

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here